Cercetatorii australieni sustin ca au dezvoltat o baterie care poate alimenta un smartphone timp de cinci zile sau poate alimenta o masina electrica pentru 1.000 de kilometri.

Daca tehnologia va fi utilizata pe scara larga, aceasta ar reprezenta o descoperire importanta in cautarea unei energii mai verzi si mai eficiente, scrie cnn.com.

Echipa de la Universitatea Monash din Melbourne spune ca bateria cu litiu-sulf pe care a creat-o este „cea mai eficienta din lume” si poate depasi bateriile traditionale de 4 ori.

Cercetatorii spun ca sunt „la un pas” de a aduce pe piata inovatia oferind beneficii in lupta impotriva schimbarilor climatice. Grupul, a carui activitate a primit finantare de la guvernul australian, a brevetat noua baterie, iar testele suplimentare sunt programate pentru sfarsitul acestui an.

Majoritatea bateriilor comerciale sunt litiu-ion, dar alternativele de litiu-sulf au fost mult timp atractive datorita densitatii lor energetice mai mari si a capacitatii de a alimenta obiectele mai mult timp.

Cu toate acestea, bateriile litiu-sulf tind sa aiba o durata de viata mult mai scurta. Acestea sunt utilizate pe unele aeronave si masini. Incercarile anterioare de a le aduce in productia in masa pentru a elimina treptat bateriile cu litiu-ion au esuat.

Potrivit Faraday Institution, utilizarea pe scara larga a bateriilor itiu-sulf se confrunta cu „obstacole majore”, care decurg din „natura izolatoare a sulfului” si degradarea anodului metalic de litiu.

Echipa din Australia a reconfigurat designul catozilor de sulf, astfel incat acestia sa poata rezista la sarcini mai mari, fara a inregistra o scadere a performantelor generale.

Procesul de productie al bateriilor litiu-sulf este simplu si extrem de ieftin, folosind procese pe baza de apa. De asemenea, poate aduce reduceri semnificative ale deseurilor periculoase pentru mediu.

Sursa foto: Roman Zaiets / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri