Cum se pot vinde în România mașini Tesla prin programul Rabla

Ghidul aferent Programului Rabla Plus a fost modificat, în conformitate cu prevederile Ordinului 1867 / 15.10. 2020, pentru a fi introduse condiții prin care un autovehicul Tesla poate fi comercializat în cadrul Programului.

"Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească un comerciant de autovehicule Tesla sunt aceleași ca în cazul celorlalți comercianți de autovehicule", au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu.

Un autovehicul Tesla poate fi comercializat în cadrul programului Rabla de către un producător validat, respectiv de către punctul de lucru / agentul / partenerul autorizat, declarat în cererea de validare, în calitate de prim proprietar sau cel care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

- a fost înmatriculat / înmatriculată tehnic cel mult o dată într-un alt stat membru, fără drept de circulație pe drumurile publice, exclusiv pentru realizarea operațiunilor necesare importării de către producătorul validat, în vederea comercializării prin Program;

Cititi si Toyota pregătește o mașină electrică cu încărcare în 10 minute.

Citeste si:
Primul showroom independent de mașini Tesla se deschide în România
Primul showroom independent...

- a fost importat de către producătorul validat exclusiv în vederea vânzării pe piața românească și are 0 km la data comercializării prin Program;

- a fost radiat din evidențele autorităților competente din statul membru în care s-a efectuat înmatricularea tehnică.

Citiți și Mașinile electrice mai noi au probleme de fiabilitate

În cazul autovehiculului test-drive / demo, pentru a fi comercializat în cadrul programului, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Citeste si:
Restaurantele și cafenelele pot rămâne deschise. Iată condițiile
Restaurantele și cafenelele,...

- este înmatriculat / înmatriculată pentru prima dată cu cel mult 6 luni în urmă, inclusiv, față de data vânzării și care nu depășește 6.000 km inclusiv;

- autovehiculul trebuie să fi fost înmatriculat pe numele producătorului validat și utilizat pentru test drive.

Singura companie autorizată pentru automobilele Tesla prin programul Rabla este Teslounge Rent & Lease din Corbeanca, care a deschis un showroom de curând în București.

Teslounge Bucharest nu este un dealer auto, ci o companie care oferă finanțare persoanelor juridice pentru modelele Tesla prin leasing financiar pe o perioadă de 3-5 ani. Pe perioada leasingului mașinile aparțin companiei Teslounge, iar după aceea pot fi vândute persoanelor juridice.

Citeste si:
AFM: Am propus un program Rabla pentru flote
AFM: Am propus un program...

Sursa foto: Wall-Street.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri