Vincent Cobee, CEO al mărcii Citroen din 2020, lasă frâiele mărcii franțuzești în seama lui Thierry Koskas, începând din 1 martie. Acesta din urmă va ocupa și de vânzările și marketing-ul întregului grup din postura de CSMO.

Ciroen va avea un nou șef din 1 martie. Vincent Cobee, cel care a fost la vârful mărcii franceze din ianuarie 2020, va fi înlocuit de Thierry Koskas. Comunicatul oficial al companiei susține că Vincent Cobee părăsește această postură pentru „a lucra la mai multe proiecte personale înafara companiei”. Înaintea acestei numiri, Koskas era deja CSMO (Chief Sales & Marketing Officer) pe grupul Stellantis, poziție pe care va continua să o ocupe și după 1 martie.

Koskas va răspunde direct CEO-ului Stellantis Carlos Tavares, acesta punctând că sarcina dublă a lui Koskas are sens în vederea planului de viitor al grupului, și alți Vice-Președinți Executivi ai Stellantis având o carieră similară în prezent. Koskas vine în locul lui Vincent Cobee care n-a petrecut decât trei ani la vârful Citroen după mai mulți ani petrecuți la rivalul Nissan. El a avut în grijă revigorarea brand-ului Datsun, care s-a dovedit a fi un eșec. Anterior, Cobee a fost un director executiv la Mitsubishi.

Koskas, în schimb, a intrat în echipa Peugeot în 2019 pe latura de vânzări, ocupându-se și de vânzările altor brand-uri din grup, inclusiv Citroen. Koskas îl cunoaște bine pe Tavares, cei doi lucrând la Renault timp de mai mulți ani sub bagheta lui Carlos Ghosn. Cobee a trasat deja planul de viitor al Citroen, care include lansarea mai multor modele electrice, inclusiv un EV compact.

Sursa foto: Citroen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri