Primăria Capitalei urmează să monteze 50 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, pe 11 amplasamente din Municipiul Bucureşti, relatează Agerpres.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Consiliul General al Capitalei, cu 29 de voturi "pentru" şi 22 de abţineri.

Consilierul general PNL Adrian Moraru a apreciat că astfel de proiecte ar trebui realizate de către sectorul privat.

"Nu mai e treaba statului să se bage, cum făcea doamna Firea, peste tot, să facă statul orice. Noi, liberalii, credem că acolo unde există servicii în piaţă, trebuie să lăsăm piaţa să acţioneze. Şi credeţi-mă că există atâţia oameni interesaţi să facă staţii de încărcare din zona privată. Şi mă refer la jucători mari, nu la IMM-uri", a spus el.

Nicuşor Dan a replicat că la nivelul Capitalei nu este acoperit necesarul de staţii de încărcare, motiv pentru care Ministerul Mediului a iniţiat un program, desfăşurat de către AFM, care stimulează autorităţile locale să iniţieze astfel de proiecte.

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de CGMB, în Bucureşti există 286 de staţii de reîncărcare, dar numeroase artere sau zone din Capitală nu au acoperire sau au o acoperire slabă din punct de vedere al prezenţei staţiilor de încărcare.

"Având în vedere traficul foarte intens înregistrat la nivelul Municipiului Bucureşti, în contextul existenţei unui număr insuficient de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, apreciem că imposibilitatea accesării acestora de către participanţii la trafic care posedă vehicule electrice ar conduce la o descurajare a traficului electric, cu consecinţe negative în plan economic şi pe componenta de mediu. În acest sens, a fost realizat un studiu de fezabilitate care a avut principal scop realizarea a 100 puncte de reîncărcare, prin montarea a 50 staţii de reîncărcare pe 11 amplasamente din municipiul Bucureşti", prevede referatul de aprobare.

Unde vor fi amplasate noile stații de încărcare a mașinilor electrice

Obiectivul de investiţii vizează realizarea a minim două puncte de reîncărcare la o staţie, alimentate din acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, dintre care un punct permite încărcarea în curent continuu la o putere de 50KW, iar un altul permite încărcarea în curent alternativ la o putere 22 KW, precum şi încărcarea simultană la puterile declarate.

Pe amplasamentele staţiilor de reîncărcare se vor asigura două locuri de parcare, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde. Suprafaţa de teren ocupată este de minim 21 metri pătraţi.

Staţiile vor fi amplasate în zonele: Esplanada Gării Băneasa şi str Tipografilor, parcare Piaţa Victoriei spre Buzeşti, World Trade Plaza, str. Nicolae Caramfil, str. Chiristigiilor, str. Halele Obor, Şos. Morarilor - Şos. Vergului, Calea Văcăreşti - Arhivele Statului, Bulevardul Unirii, Bd. Libertăţii, Calea 13 Septembrie.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri