Grupul Cris-Tim a anunțat că începe distribuția produselor sale cu un camion 100% electric Mercedes-Benz eActros. Modelul eActros este utilizat pentru livrarea a aproximativ șapte tone de marfă, distribuită pe 18 paleți, parcurgând zilnic aproximativ 200 de kilometri, se arată într-un comunicat.

Daimler Truck & Bus Romania continuă programul de testare al camioanelor electrice în Romania și pune la dispoziția companiei Cris-Tim un camion electric eActros 400, șasiu carosat cu box frigorific, pentru a fi testat în operațiunile zilnice de distribuție ale companiei. Modelul eActros face parte dintr-un pachet integrat de servicii, ce include consultanța specializată și soluții digitale inteligente.

„Am derulat pe parcursul anului trecut o serie de teste cu eActros în cele mai variate domenii, de la distribuție de mărfuri generale la componente auto sau servicii de curierat și continuăm cu implicarea eActros în operațiunile de trasport ale Cris-Tim. Colectăm permanent feedback și suntem încântați să observăm, dincolo de beneficiile imediate cum ar fi costurile de consum mai mici sau reducerea/anularea amprentei de CO2, ușurința cu care camionul electric poate fi integrat în activitățile curente ale acestor companii.” a declarat Valeriu Zaharia, C.E.O. Daimler Truck & Bus Romania S.R.L.

Cris-Tim controlează toate etapele de la producție la distribuție și livrare. Compania se bazează pe flota proprie compusă din 22 de camioane și 150 de autoutilitare. „Testul efectuat cu eActros ne ajută să înțelegem mai bine cum trebuie sa ne pregătim pentru tranziția la electromobilitate în cadrul flotei noastre.”, a declarat Radu Timiș Jr., CEO-ul grupului Cris-Tim.

Timp de mai multe săptămâni, camionul electric eActros este folosit zilnic pentru transportul a aproximativ șapte tone de marfă, distribuită la capacitate maximă (18 paleți), pe o distanță de aproximativ 200 de kilometri, între depozitul central al producătorului din Filipeștii de Pădure și platformele marilor retaileri, acoperind astfel nevoile de distribuție ale companiei. Încărcarea camionului se realizare pe durata nopții, cu o stație mobilă, la sediul din Filipeștii de Pădure.

Care sunt specificațiile tehnice ale camionului Mercedes-Benz eActros 400

Camionul eActros folosit de către Cris-Tim este configurat cu șasiu pe trei axe și patru baterii litiu-ion, fiecare cu o capacitate instalată de circa 112 kWh. Aceasta înseamnă o capacitate totală a bateriei de aproximativ 448 kWh, ce permite parcurgerea unor distanțe de până la 400 km. Desigur, autonomia exactă poate varia în funcție de mai mulți factori precum topografia, comportamentul șoferului, temperatura exterioară, încărcătură și tipul de suprastructură.

Acest model eActros 400 este carosat cu box frigorific Kiesling și agregat frigorific cu recorder de temperatură. Suprastructura beneficiază de scară de acces retractabilă și de un perete despărțitor „Cool Slide”, cu trei elemente de etanșare magnetică, a cărui poziție poate fi modificată prin glisarea pe șina de la nivelul acoperișului. Siguranța încărcăturii este asigurată de grinda de încărcare din aluminiu, cu inserții din oțel, ce permite o forță maximă de 1000daN, precum și de celelalte șine de fixare din oțel inoxidabil.

Sursa foto: Daimler Truck & Bus Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri