"Este nevoie de reluarea discutiilor in regim de urgenta pe marginea masurilor anticriza propuse de guvern pentru combaterea efectelor crizei economice. Masurile luate de Guvern sunt departe de a-si fi atins obiectivele, iar unele masuri intra chiar in contradictie totala fata de recomandarile Comisiei Europene. Vom propune Finantelor dublarea subventiei pentru fiecare autoturism, pentru ca suma alocata in acest moment este neatractiva", a declarat marti liderul BNS, Dumitru Costin.

Presedintele confederatiei sindicale a precizat ca este nevoie de cresterea sumei alocate pentru casarea unei masini pentru a relansa industria auto, chiar "daca aceasta masura ar putea duce la injumatatirea celor care beneficiaza de pe urma programului Rabla".

Ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara pe 8 mai ca prima de casare va ramane 3.800 lei in acest an, chiar daca nu vor fi vandute in totalitate cele 60.000 de autoturisme programate, iar in prezent ministerele Mediului si al Finantelor cauta noi variante pentru acest program.

"Am dat deja spre discutie Ministerului Finantelor Publice mai multe variante de lucru. Vom vedea ce decizie vom lua, insa prima de casare nu va creste in acest an", spunea Nemirschi.

El a adaugat ca exista posibilitatea ca firmele sa fie incluse in acest program si sa poata renunta la masinile mai vechi de zece ani, insa trebuie gasita o varianta care sa nu fie considerata ajutor de stat.