Mai mult de o treime din aptitudinile necesare pentru ocuparea unui job vor fi reprezentate de cele care nu sunt considerate, inca, strict necesare pentru un loc de munca in ziua de astazi. Conform Business Insider, printre calitatile pe care angajatorul tau le va cauta peste 4 ani se regasesc urmatoarele:


1. Capacitatea de analizare si de luare a decizilor

Acestea reprezinta doua aptitudini extrem de importante in era in care suntem "bombardati" cu tot mai multe informatii. O companie are nevoie de o persoana capabila sa stocheze informatia, sa o analizeze si sa isi asume luarea de decizii.2. Inteligenta emotionala

E adevarat ca robotii pot face o multime de lucruri, dar ei nu pot "citi oameni" in felul in care noi o facem, de aceea este important pentru angajati sa detina un nivel ridicat de inteligenta emotionala. Calitatea de a fi capabil sa intelegi reactiile celor din jurul tau si sa fii constient de asteptarile pe care le au ei de la tine reprezinta un atu.

Citeste si:


3. Gandirea critica

Un om rational care gandeste bine fiecare decizie si este apt sa identifice punctele forte si cele slabe ale diferitelor solutii, reprezinta tipul de candidat pe care si-l doreste orice angajator.


4. Creativitatea va deveni o calitate extrem de cautata de angajatori

Creativitatea va fi printre primele calitati de care va avea nevoie un angajat pentru a obtine un loc de munca. Cu ajutorul noilor tehnologii la care au acces, persoanele creative vor trebui sa gaseasca noi moduri de aplicare a acestora si de a crea noi produse si servicii.

Sursa foto: Khakimullin Aleksandr, gpointstudio, Anton Gvozdikov