In orice activitate ai intreprinde, munca serioasa, pasiunea si dedicarea sunt criterii obligatorii pentru a atinge varful, insa drumul este putin mai complicat de atat. Succesul se manifesta adesea ca o atitudine si devine treptat un stil de viata. Altfel spus, daca vrei sa devii un om de succes, ar trebui sa incepi sa te comporti ca atare.

In continuare, iti vom prezenta cateva schimbari pe care unii oameni de succes le-au facut in vietile lor si care te-ar putea ajuta sa iti construiesti mentalitatea necesara pentru a deveni cel mai bun in ceea ce faci.

Nu ramane fixat in trecut

Nu spune nimeni sa uiti de unde ai plecat, insa nici nu e sanatos sa lasi evenimentele trecutului sa impiedice transformarile de care ai nevoie. Este important sa poti privi in prezent si in viitor cu o minte limpede, fara a ramane cu urma vechilor esecuri.

Desigur, renuntarea la trecut nu este lipsita de sacrificii. Renunta la obiceiurile toxice si la oamenii care te pot trage in jos. Pastreaza insa prietenii valorosi si fii mandru de toate faptele si evenimentele care te-au dus in punctul in care te afli azi.

Schimba-ti mediul

Fie ca vorbim despre locuinta, birou sau transportul pe care il folosesti zilnic, mediul fizic se reflecta in mod constant asupra psihicului tau. Daca observi ca oricare din aceste medii iti afecteaza puterea de munca si concentrarea, a venit timpul sa faci schimbari.

Colegii de la birou te distrag prea mult de la task-urile importante? Ia-ti mai multe zile in care sa lucrezi de acasa. Traficul iti produce prea mult stres? Mergi mai des pe bicicleta. Orasul e prea zgomotos? Muta-te intr-un complex rezidential linistit, de la marginea orasului.

Stilul suburbiilor americane a inceput sa fie adoptat nu doar in Capitala; poti gasi resedinte inconjurate de liniste si aer curat in Iasi, Cluj, Constanta, Brasov, Baia Mare, chiar si un complex rezidential langa Targu Mures. Aceasta poate fi o dovada destul de clara ca nu ar trebui sa lasi mediul exterior sa-ti limiteze aspiratiile.

Trezeste-te devreme

Site-ul entrepreneur.com citeaza sapte studii care arata de ce trezitul de dimineata este benefic oamenilor dedicati muncii pe care o fac. Printre aceste motive se numara reducerea tentatiei procrastinarii, imbunatatirea proactivitatii, dar si gasirea mai usoara a solutiilor care duc spre succes.

Daca te trezesti cu doua-trei ore inainte de a incepe programul de munca, obtii suficient ragaz pentru a-ti analiza intr-un cadru relaxat munca din ziua urmatoare si de a gasi din timp solutii inteligente. Poti avea timp chiar si de exercitiu fizic, care, impreuna cu un program de somn dus pana la capat, iti va imbunatati nu doar sanatatea, ci si starea de spirit.

Fii pregatit sa iti asumi riscuri

Putine povesti despre succes sunt spuse de oamenii care au mizat intotdeauna pe „confort si siguranta.” Riscurile par a fi intotdeauna inevitabil asociate marilor reusite, insa ele nu trebuie intelese drept pariuri sau lipsa desavarsita a unui plan si a unor calcule.

Riscuri se refera mai degraba la depasirea unei zone de confort si la acceptarea schimbarilor. Castigul insa nu este conditionat de aceste decizii si, la fel ca in cazul renuntarii la trecut, trebuie sa fi pregatit pentru anumite sacrificii. Astfel de riscuri pot varia de la investirea unei sume mari intr-un proiect, pana la schimbarea brusca a carierei, dupa 30 de ani. Chiar daca ele se dovedesc a fi totusi greseli, este important sa mergi mai departe invatand din acestea.

Citeste mai mult si mai variat

Fie ca citesti lucrari de specialitate, carti de fictiune, benzi desenate sau articole motivationale, fiecare piesa mica de informatie pe care o asimilezi se adauga la bagajul cunoasterii tale. Cunoasterea inseamna putere, fapt lesne de dovedit intr-o conversatie la orice nivel - de la discutiile zilnice colegiale, pana la politica si afaceri la nivel inalt.

Alege-ti subiecte de lectura variate, atat din cele care iti provoaca placere, cat si din cele care te ajuta sa te specializezi in domeniul tau. Nu ignora nici fictiunea, caci, conform unui studiu publicat in The European Journal of Communication Research, aceasta te ajuta sa-ti dezvolti empatia.

Nu in ultimul rand, intelege ca succesul nu depinde de o anumita reteta. Chiar daca aceste sfaturi generale pot duce la rezultate concrete pentru majoritatea oamenilor, adevaratele reusite sunt cele care iti produc satsifactie sincera si multumire fata de alegerile facute in viata.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri