Mai multe anunturi de angajare, in care li se cereau bani candidatilor pentru a primi un job in Elevetia, au fost publicate pe diverse platforme de recrutare si a fost folosita fraudulos identitatea companiei Adecco.

"In ultimele zile, au fost aduse in atentia companiei Adecco Romania mai multe anunturi false de angajare, publicate pe mai multe platforme destinate anunturilor online. Anunturile indemnau persoanele sa achite o taxa pentru identificarea unui loc de munca in Elvetia in cadrul mai multor fabrici (de ciocolata, jucarii, cacao, alimente etc.) si sa trimita prin intermediul diverselor aplicatii (WhatsApp) sau canalelor de social media (Facebook) dovada platii. Persoanele care au publicat astfel de anunturi s-au folosit de identitatea Adecco, prezentandu-se drept angajati ai companiei", se arata intr-o informare facuta de compania Adecco.

In urma acestor atentionari, reprezentantii companiei au sesizat platformele respective pentru inlaturarea acestor anunturi si au inceput demersurile legale pentru ca astfel de tentative de frauda sa fie descurajate pe viitor.

Compania subliniaza ca in toate procesele de recrutare desfasurate de companie, niciun reprezentant al organizatiei nu percepe taxe/ comisioane de la posibili candidati si nici nu solicita transmiterea de date personale prin platforme sau aplicatii nesecurizate.

Adecco Romania recomanda tuturor candidatilor carora li s-au solicitat sume de bani sau documente personale sa ii contacteze la compliance.romania@adecco.com, in vederea demararii demersurilor legale in colaborare cu departamentul juridic al companiei.

Adecco Romania este cea mai mare companie de recrutare din Romania, dupa cifra de afaceri.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri