Reteaua Dodo Pizza, prezenta in Bucuresti si Brasov, are in plan sa angajeze pana la 20 de nepalezi anul acesta, urmand ca numarul de angajati de peste hotare sa ajunga la 30, a declarat Sergiu Bolocan, fondatorul francizei din Romania, pentru wall-street.ro.

La finalul anului 2019, in pizzeriile Dodo lucrau 147 de angajati. Numarul acestora va creste cu circa 30-40% anul acesta, urmand ca o parte din personal sa fie angajat din Nepal.

“Vom creste proportional cu cresterea cifrei de afaceri - cu 30-40%. Da, vom importa, preponderent din Nepal, avem o experienta pozitiva cu baietii pe care deja ii avem de acolo. Am decis ca vom avea un efectiv de minim 30% de nepalezi. Acum avem 11 persoane si vom creste echipa lor pana la circa 30 de persoane”, a explicat Bolocan.

Nevoia de personal vine pe fondul planului de expansiune al retelei, care vrea sa deschida doua noi puncte de lucru si sa lanseze procesul de francizare in tara. Dodo Pizza vrea sa deschida anul acesta doua noi pizzerii in Bucuresti, estimand o crestere a vanzarilor de pana la 20 de milioane de lei. O locatie noua incepe cu o echipa de 12-15 persoane (personal in bucatarie si livratori) si creste in functie de nivelul incasarilor.

Sergiu Bolocan a adus franciza ruseasca Dodo Pizza in Romania dupa ce a lucrat in Rusia, pentru fondatorul Feodor Ovchinikov. Citeste aici despre Dodo Pizza si promisiunea “45 de minute sau pizza gratis”.

Pizzeriile Dodo nu sunt singurele in care urmeaza sa lucreze angajati de peste hotare. Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan, fondat de Stefan Mandachi, va angaja in tara peste 30 de sri-lankezi, din cauza deficitului de forta de munca de pe piata.

Mai mult, si lantul de restaurante fast-food McDonald`s va angaja incepand de anul viitor 30 de sri-lankezi. Acestia fac parte dintr-un proiect pilot, la care compania apeleaza, in contextul deficitului de forta de munca din Romania.

Sursa foto: Facebook Dodo Pizza

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri