Având în vedere faptul că întreg domeniul turistic este pus pe hold de la declararea pandemiei, în toată industria de turism proprietarii caută soluții să își păstreze personalul și business-ul. Mai mult ca oricând, resursa umană, care activează în turism, a fost foarte afectată, astfel după pandemie diferența o vor face companiile care au pastrat permanent legatura cu angajații lor și au găsit soluții să îi țină pe aceștia conectați cu organizația.

”Noi, ca și companie organizăm sesiuni săptămânale de learning pe partea de destinații; studiem diferite platforme de e-learning care să ne ajute să creăm o experiență plăcută de învățare pentru colegii noștri, avem grijă să revizuim procesele de lucru din fiecare departament pentru a le simplifica și a ne asigura că sunt ușor de parcurs și de înțeles pentru toți oamenii din organizație.

Pentru o mai bună eficientizare a timpului, am reușit să implementăm încă din primele zile de telemuncă, un sistem de monitorizare a activității, care ne ajută în gestionarea corectă a timpului de lucru. În plus, am reușit să facem o planificare în avans a întregii activități pentru toată perioada aceasta de izolare, astfel încât să putem urmări cu ușurință rezultatele acțiunilor noastre și să fructificăm la maximum această perioadă. Ne-am creat cu toții cont în Workplace de la Facebook, o platformă de lucru care permite și partea de socializare cu echipa într-un format foarte prietenos“, a declarat Alina Stoica, People Development Manager Eturia.

Retail jobs

În timp ce mai multe agenții de turism au ales telemunca drept mod de a-și continua activitatea, o componentă esențială, care face diferența, este însă interacțiunea personală între liderii organizației și consultanții în turism, interacțiune mijlocită, firește, tot prin tehnologie.

“Organizăm săptămânal o sesiune de socializare online în care ne împărtășim ce am mai facut, ce provocari personale sau profesionale am întâmpinat de la ultima întâlnire. Un lucru pe care îl facem și ne ține uniți sunt activitățile de divertisment cum ar fi: cursurile de gătit, de ZUMBA pentru a ne păstra într-o formă bună fizică și psihică. Întâlnirile ONE to ONE online rămân esențiale, deoarece este important ca oamenii să ne simtă pe noi, liderii organizației, aproape, arătându-le că ne pasă, empatizând cu ei auzindu-ne zilnic la telefon și oferindu-le ghidaj acolo unde apar obstacole, ajutându-i să-și gestioneze eficient timpul, prioritățile, dar și emoțiile”, a mai spus Alina Stoica.

Citeste si:
Șeful ANPC: Puteți solicita până la 600 de euro despăgubire pentru...
Șeful ANPC: Puteți solicita...

Activități cu angajații în vreme de pandemie

Alte acțiuni de care beneficiază angajații Eturia în plină pandemie COVID-19 sunt:

  • webinariile cu tematici de foarte mare interes în această perioadă: remote working, crisis leadership, gestionarea emoțiilor în condiții de stres etc.
  • continuarea comunicării interne printr-un newsletter personalizat.
  • întâlniri online în care liderul organizației prezintă ultimele noutăți cu privire la situația Covid, impactul pe plan economic și social atât la nivel local, cât și la nivel mondial.

“Concluzia după aceste luni de pandemie este că în astfel de situații îți dai seama cât de important este că ai investit în perioada de normalitate în cursuri de transformare a culturii organzaționale, cursuri care ne-au provocat creativitatea, determinarea, reziliența și tenacitatea. Astfel, după ce ieșim din perioada de izolare, cel mai probabil, ne vom axa pe partea de training intern o perioadă, urmând ca de anul viitor să luăm în calcul noi investiții și pe partea de training extern”, a conchis Alina Stoica.

Citeste si:
Angajații Google sunt speriați că trebuie să muncească pe bune în...
Schimbare de planuri:...

Eturia, agenție de turism specializată în vacanțe exotice, pune la dispoziția turiștilor români vacanțe” tailor made” în peste 120 de destinații din întreaga lume. În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri