Agenție de recrutare: Muncitorii asiatici sunt într-o situație dificilă în România, fără mijloace de a se întreţine sau găsi un job

Ultimele luni s-au dovedit a fi o reală provocare pentru piaţa muncii din România, în contextul în care multe business-uri au fost nevoite să îşi trimită în somaj tehnic angajaţii sau chiar să îi concedieze. De suferit au avut și angajații aduși din țări asiatice să lucreze în țara noastră, ei fiind acum în situația de a fi rămas fără joburi și oportunități de angajare.

”Aflaţi la mii de kilometri distanţă de casele lor, muncitorii asiatici veniţi să lucreze în România pentru a asigura un trai decent familiilor lăsate în urmă, se găsesc în prezent în situaţia critică de a fi într-o ţară străină, fără mijloace de a se întreţine sau găsi un nou loc de muncă. Pentru mulţi dintre ei soluţia a fost găsirea unei companii care să îi ajute atât pe partea de consiliere, cât şi cu intermedierea unui nou angajament financiar”, se arată într-un comunicat al agenţiei de recrutare şi plasare a forţei de muncă Work from Asia.

Trebuie știut că în cazul suspendării activității companiei, cetățenii străini au dreptul la șomajul tehnic reglementat prin Codul Muncii și în condițiile stabilite prin Ordonanței de urgență nr. 32/2020, fără a le fi afectat dreptul de ședere pe teritoriul României.

Firma cu activitate pe piaţa serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, Work from Asia a intermediat sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, începând cu 2010, și asigură forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Work from Asia este gata să vină în sprijinul companiilor din România cu cele mai eficiente echipe de muncitori şi să acopere nevoile existente din domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Citeste si:
Vor munci românii veniți de peste hotare în țară sau vor da bir cu...
Răsturnări de situații în...

Citește și Care este soarta angajaților asiatici din firmele românești, afectate de criza generată de coronavirus

Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.

Work from Asia este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea sectoarelor auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Citeste si:
HR 2.0 - Ce ne rezervă viitorul pe piața muncii
Ce ne rezervă viitorul pe...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri