Căutarea unui loc de muncă în afara țării a devenit într-o oarecare măsură un trend. Cunoașterea unei limbi străine și oportunitatea de a face o reconversie profesională sunt motivante. În plus, dacă nivelul de trai este mai bun și există mai multe șanse de dezvoltare, străinătatea devine o prioritate.

Locurile de muncă din afara țării se află în topul căutării românilor. Pe internet se caută locuri de muncă Olanda, dar și joburi în țări precum Franța, Danemarca, Italia. Olanda este una dintre țările preferate de către românii care doresc să lucreze în străinătate.

10 sfaturi de top utile în căutarea unui loc de muncă

Căutare unui loc de muncă poate părea foarte ușor la prima vedere. Însă, lipsa atenției sau a cunoștințelor specifice recrutării pot da dureri de cap. Un CV incomplet sau o atitudine necorespunzătoare în timpul interviului poate duce la pierderea oportunității de angajare. Mai jos sunt enumerate 10 sfaturi utile în procesul de căutare a unui loc de muncă și de angajare.

1. Criteriile de eligibilitate pentru locul de muncă trebuie să fie verificate

Înainte de a aplica la un loc de muncă, trebuie să fie verificate condițiile de eligibilitate. În acest sens, se verifică cerințele postului, precum și dacă abilitățile deținute corespund cu aceste cerințe. Apoi, se recomandă să se cerceteze mediul viitor de lucru, dar și formalitățile ce trebuie să fie îndeplinite ulterior.

2. CV-ul trebuie să fie actualizat și atractiv

Deși noțiunea de CV duce cu gândul la o structură standard, de fapt nu e chiar așa. CV-ul trebuie să fie personalizat. acesta trebuie să cuprindă locurile de muncă și competențele pe care le deține candidatul. Informațiile trebuie să fie clare și concise, dar și relevante pentru postul la care se aplică.

3. Se recomandă consultarea surselor de informare offline, dar și online

În găsirea unui loc de muncă în țări precum Olanda, mediul online este foarte ofertant. Se poate apela la agenția de plasare a forțelor de muncă din regiune, însă mediul online poate oferi mai mult. În identificarea locurilor de muncă se pot consulta agențiile de recrutare, dar și site-urile specifice.

3. Târgurile de locuri de muncă pot fi utile

Această opțiune se adresează celor ce lucrează deja în Olanda și care doresc să își schimbe locul de muncă. Acest gen de târguri sunt organizate des în Olanda și de cele mai multe ori chiar au succes. În cadrul lor, poate fi întâlnit direct angajatorul și se susțin interviuri.

4. Cunoașterea unei limbi străine este un real atu

Limba engleză este vorbită de mare parte a populației olandeze. Cunoașterea sa poate deschide calea către mai multe oportunități de angajare. În această privință se pot urma cursuri de învățare pentru a se facilitat integrarea ulterioară în această țară.

5. Perseverența trebuie să fie prioritizată

Unul dintre elementele cheie ale succesului este perseverența. Începutul poate fi mai greu, așa că respingerile trebuie tratate ca fiind o care de redirecționare. Piața locurilor de muncă este ofertantă, dar în același timp este și selectivă. Este de preferat ca respectivul candidat să nu renunțe ușor, ci să caute în continuare locul ideal de muncă.

6. Prezența în mediul online este uneori crucială

Dacă în trecut era de ajuns să fie susținut un interviu, astăzi identitatea din mediul online pare să joace un rol crucial. În prezent, mare parte a angajatorilor caută în mediul online profilul candidatului.

7. Deschiderea către formare profesională continuă lasă o impresie pozitivă

Limitarea este un aspect negativ. Deschiderea către perfecționare pe plan profesional poate fi apreciată de către angajator. Acest aspect dă de înțeles faptul că respectivul candidat este deschis către schimbare și către îmbunătățire.

8. Sinceritatea e o cheie de aur în cadrul unui interviu

Sinceritatea joacă un rol important în construirea încrederii dintre angajator și candidat. Sinceritatea poate fi un semn al responsabilității și al integrității. Candidații care recunosc cu sinceritate slăbiciunile dar care și-au asumat responsabilitatea pentru ele, pot demonstra că sunt persoane responsabile.

9. Învățarea limbii native poate fi de mare folos

Cunoașterea limbii native permite candidatului să comunice mai ușor și mai precis în mediul de lucru. Aceasta poate fi un avantaj semnificativ în procesul de integrare și poate deschide noi oportunități de muncă. Cei ce cunosc limba nativă pot fi capabili să se angajeze în poziții mai specializate. un candidat care cunoaște limba nativă poate oferi un avantaj competitiv în fața altor candidați care nu cunosc aceeași limbă.

10. Detaliile contractului trebuie să fie cunoscute în detaliu

Contractul de muncă este foarte important. Detaliile acestuia trebuie să fie cunoscute înainte de a fi semnat și înainte de a se pleca din țară. acesta trebuie să cuprindă toate informațiile relevante precum cazare, salariu și concediu.

În final

Cele descrise mai sus sunt câteva sfaturi utile de care se poate folosi oricine în procesul de angajare. Piața locurilor de muncă din străinătate este ofertantă pentru toate categoriile de muncitori. Noul loc de muncă trebuie să fie ales cu cumpătare și rațional.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri