IT-ul ramane si in 2008, unul dintre cele mai dinamice sectoare pe piata de recrutari locale, conform specialistilor in HR.
Denumire job: Programator Java

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Programator Java nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire in companiile din Bucuresti este in general de 1.000 de euro dar ajunge cu usurinta si la 1.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite. In provincie salariul de pornire este insa mai mic de o mie de euro, incepand de la 800 de euro.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de Programator Java detin o diploma universitara in IT (informatica, automatizari, calculatoare).

Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Programator Java pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 2 ani). In general experienta in proiecte J2EE reprezinta un avantaj important atunci cand se aplica pentru o astfel de pozitie. De asemenea, un bun candidat trebuie sa fie o persoana dinamica, cu o atitudine proactiva, sa posede bune abilitati de comunicare, sa dea dovada de seriozitatesi sa fie dornic de invata si de a se dezvolta.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte la nivel avansat de limba engleza, sa cunoasca programul de proiectare Enterprise Architect (modelare UML), platforma Java 5 Enterprise Edition, framework-ul jQuery si versiunea 10g a serverului de baze de date Oracle.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv ce include si plata orelor suplimentare, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si tichete de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si bonusuri pentru fiecare proiect.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Programator Java exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Programator Java se numara: gasirea de solutii tehnice, participarea la efectuarea analizei pentru sisteme informatice, updatarea documentatiei proiectelor la care lucreaza, participarea la cursurile de perfectionare organizate de companie sau de casele de software partenere ale acesteia, punerea in functiune a proiectelor dezvoltate, creaza codul sursa pentru implementarea practica a proiectelor la care participa.

Avantaje: Un Programator Java are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu dar si sa puna in aplicare toate cunostintele acumalate, lucrand in domeniul care il pasioneaza. De asemenea castigurile suplimentare substantiale reprezinta un avantaj.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri