Schneider Electric: In Romania vor fi 1 milion de autovehicule electrice

Numarul autovehiculelor din Romania se va dubla in urmatorii 10-15 ani, la circa 8 milioane, potrivit estimarilor lui Saulo Spaolanse, country president pentru Schneider Electric Romania, companie specializata in furnizarea de echipamente si servicii pentru managementul energiei.

“In 10-15 ani, in Romania vor fi un milion de masini electrice”, a spus Saulo Spaolanse (foto) in cadrul unei conferinte de presa.

Anul trecut, parcul auto din Romania numara 5,4 milioane de vehicule, dintre care 4,3 erau autoturisme, conform datelor Directiei Regim de Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Recent, Renault Romania a anuntat ca a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens pentru dezvoltarea unei infrastructuri necesare alimentarii masinilor electrice.

“Avem un parteneriat global cu Renault pentru construirea de infrastructura destinata masinilor electrice”, a precizat Spaolanse. In cadrul acestui proiect, Schneider Electrica se va ocupa de managementul energiei electrice.

Seful Schneider Electric Romania a mai spus ca investitiile cele mai mari pentru acest proiect, daca el se va concretiza, vor fi realizate de furnizorul de electricitate, Electrica, impreuna cu constructorul de masini, Renault.

“Investitia noastra este in oameni, in executarea proiectului, prin inginerii care vor lucra la proiect”, a adaugat Saulo Spaolanse.

Specializata in managementul energiei, cu operatiuni in peste 100 de tari, Schneider Electric are 110.000 de angajati la nivel global.

In Romania, compania are sediul central la Bucuresti, iar in restul tarii - sapte agentii de vanzari. Schneider Romania are 170 de angajati in Romania si Republica Moldova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri