Grupul ungar de petrol si gaze MOL, prezent in Romania pe piata distributiei de carburanti, a cumparat pentru 375 milioane de dolari 14 perimetre petroliere in Marea Nordului de la compania Wintershall, controlata de grupul german BASF, scrie Mediafax.

"Tranzactia are o valoare strategica intrucat grupul MOL intentioneaza sa isi imbunatateasca experienta de operare in larg si sa obtina noi cresteri in aceasta regiune, dar genereaza in acelasi timp o majorare imediata a rezervelor precum si a perspectivelor productiei pe termen mediu", potrivit unui comunicat al grupului ungar. Prin aceasta achizitie, MOL vizeaza mentinerea si cresterea productiei de hidrocarburi.

Pe langa tranzactie, MOL si Wintershall au semnat un memorandum strategic de cooperare pentru a dezvolta parteneriatul si a urmari oportunitati comune in sectorul de explorare si productie atat in Marea Nordului, cat si in zona Orientului Mijlociu.

Grupul MOL are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 28.000 de angajati in intreaga lume. Wintershall este o subsidiara a BASF Ludwigshafen, activa in sectorul explorarii si productiei de petrol si gaze naturale. Compania are peste 2.500 de angajati in 40 de tari si este cel mai mare producator de petrol si gaze din Germania.

Citeste si:
MOL a depasit 2.000 de benzinarii din Europa Centrala si de Est
MOL a ajuns la peste 2.000 de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
COVID-19 | Pierderi de 35.000 euro pentru spălătoria ecologică Blue Lagoon Clean
Setari Cookie-uri