Sergiu Negut a preluat 50% din actiunile Mindit, prima companie romaneasca de background screening, fondata in urma cu un an de Irina Arsene, intr-o tranzactie care anunta si alte dezvoltari de afaceri.

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidatilor si al angajatilor reprezinta confirmarea informatiilor oferite de acestia catre companii, prin CV sau in formularul de aplicare si se realizeaza pe baza unui acord scris al persoanei verificate.

In SUA si in tarile dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg raspandit, mai ales la firmele cu renume. Irina Arsene a introdus anul trecut background screeningul si in Romania, preluand modelul occidental.

Irina Arsene, fondator Mindit"Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei piete de background screening si constientizarea angajatorilor asupra utilitatii acestui serviciu. (...) Il cunosc pe Sergiu Negut de multi ani si l-am provocat sa accepte o noua pozitie, cea de partener de afaceri in Mindit, in care sa ii valorificam experienta de manager si lider, creativitatea si entuziasmul", a declarat Irina Arsene, fondator si CEO, Mindit.

Sergiu Negut este CEO&board adviser specializat in crestere antreprenoriala si transformare organizationala. Anterior, el a fost director executiv si membru in boadrul retelei de servicii medicale private Regina Maria (CMU), unde, alaturi de fondatorul clinicii, a contribuit la cresterea de mai bine de zece ori a companiei, printr-un mix de crestere organica, dezvoltari greenfield si achizitii, inclusiv vanzarea de doua ori a companiei catre fonduri de investitii.

Citeste si:
5 motive pentru care nu esti chemat la interviu, desi ai experienta
5 motive pentru care nu esti...

"De fiecare data cand mi-am schimbat angajatorul sau cand compania la care lucram a avut o schimbare de actionariat, CV-ul meu a facut obiectul unei verificari profesioniste din partea unei firme straine. Mai mult, domeniul serviciilor pentru HR imi este drag, pentru ca aici se construiesc lucruri cu impact pe termen lung in calitatea muncii. Urmaresc Mindit inca de la infiintare, iar cand a aparut oportunitatea de a investi, m-am grabit sa o fac. Piata muncii din Romania are nevoie de mai multa transparenta si Mindit ofera asta, aduce mai multa normalitate si incredere intre angajatori, angajati si agentii de recrutare", a spus Negut.

Inainte de CMU, Sergiu Negut a lucrat din Austria si Elvetia la expansiunea est-europeana a Amgen. Sergiu a absolvit un MBA la Insead, fiind vicepresedintele organizatiei de alumni Insead in Romania si este licentiat in IT&C la UPB si REI /ASE. Sergiu coordoneaza proiectul “101 de la stres la success”, lansat in cadrul Romanian Business Leaders Summit.

Mindit este prima companie romaneasca de background screening profesionist care ofera servicii de calitate prin intermediul unei echipe de entuziasti dedicati. Mindit realizeaza verificari complexe de screening, incluzand confirmarea studiilor, a certificarilor si trainingurilor, a fostilor angajatori, dar si colectarea de referinte in mod direct si controversatele verificari ale prezentei in media si social media. Totul se realizeaza intr-un mod transparent si etic, respectand cerintele de protectie a datelor cu caracter personal si codul de conduita NAPBS, Mindit fiind membru de la infiintare.

Clientii Mindit sunt firme multinationale, precum si companii locale din domeniul IT&C, consultanta, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma&healthcare. Compania incearca sa acopere si latura sociala prin oferirea de servicii gratuite ONG-urilor pentru recrutarile de personal care lucreaza cu categorii sociale vulnerabile.

Citeste si:
Postarile pe Facebook, criteriu in recrutarea angajatilor
Postarile pe Facebook ale...

Experienta primului an de activitate in background screening pe piata din Romania arata ca si la noi CV-urile furnizate de candidati contin inadvertente, in proportii comparabile cu tarile occidentale. Astfel, 90% contin diverse discrepante minore, 24% discrepante majore privind perioada angajarii, iar 3% inconsistente grave, continand experienta profesionala negata de fostii angajatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cel mai "vanat" job in 2019: mii de romani si-l doresc