Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Participarea este gratuita. Te poti inscrie aici.

Suma este de doua ori mai mare decat cei 153,4 mld. dolari retrasi pana la aceasta data in 2013. Volumul tranzactiilor retrase in 2014 reprezinta 29% din totalul fuziunilor si achizitiilor finalizate in acest an.

Cel mai mare deal anulat (122,6 mil. dolari) a fost oferta de preluare ostila facuta de Pfizer pentru AstraZeneca. In functie de regiune, Europa si Orientul Mijlociu conduc in clasamentul tranzactiilor de M&A nerealizate, cu un total de 178,6 mld. dolari.

Citeste si:

Cele doua continente americane au impreuna deal-uri anuntate, dar nefinalizate, a caror valoare ajunge la 97,2 mil. dolari. Asia in schimb sta mult mai bine decat celelalte regiuni, avand tranzactii nerealizate de 24,7 mld. dolari – cu 36% mai putin decat in 2013.

Datele negative prevestesc totusi o revenire puternica a tranzactiilor de M&A in perioada urmatoare, spun oficialii Dealogic. Fuziunile si achizitiile din sectorul global de consum au ajuns in acest an la 26,6 mld. dolari, cu aproape 90% mai mult in comparatie cu perioada similara din 2013.