Compania germana Bosch va deschide un nou birou la Cluj-Napoca, la inceputul anului 2015, unde se vor desfasura activitati de dezvoltare de software pentru noi produse si functii.

"Bosch intentioneaza sa intensifice activitatile locale de cercetare si dezvoltare, prin deschiderea unui nou birou in centrul orasului Cluj-Napoca, la inceputul anului 2015. In noul sediu R&D, Bosch se va concentra in principal pe dezvoltarea de software pentru noi produse si functii, cum ar fi camerele video stereo, conducerea automata, invertoarele fotovoltaice, precum si portalurile web. Prin acest nou birou de dezvoltare software, Bosch intentioneaza sa creeze noi locuri de munca atractive si un mediu de lucru care sa stimuleze angajatii", a anuntat compania, citata de Mediafax.

Reprezentantii Bosch au subliniat ca noul sediu va fi si un punct de intalnire intre Bosch si potentialii candidati in cadrul interviurilor de recrutare si testare pre-angajare. "O preocupare aparte si un factor decisiv pentru alegerea acestei locatii a fost accesul la ingineri bine calificati, precum si colaborarea activa cu universitati renumite, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN). Cele mai multe dintre training-urile saptamanale pe care Bosch le ofera in prezent angajatilor sai in fabrica din comuna Jucu se vor desfasura in viitor in patru sali de training complet mobilate si modern utilate din noul birou", a afirmat Roman Sellin, managerul departamentului de cercetare si dezvoltare Bosch din Cluj.

Compania Bosch a deschis in mai 2014, in comuna clujeana Jucu, un Centru de cercetare si dezvoltare axat pe dezvoltarea de electronica si software pentru produsele fabricate in locatie, investitia fiind de circa 70 de milioane de euro. Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2013, cei aproape 281.000 de angajati au generat vanzari de 46,1 miliarde de euro.

Citeste si:
Vânzările Bosch în România au depășit două MLD. lei în 2019
Vânzările Bosch în România au...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bolt intră pe piața de livrare de mâncare din București, părăsită de Uber
Setari Cookie-uri