Actionarii Alro Slatina au ales pe Deloitte Audit ca auditor financiar, a informat, joi, un comunicat al Bursei de Valori (BVB).

Alro este listata la BVB in prima categorie. Compania din Slatina a inregistrat in 2005 o crestere cu 11% a productiei de aluminiu turnat si aliaje de aluminiu, pana la nivelul de 243.600 de tone si s-a concentrat anul trecut pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare, care reprezinta circa 90% din totalul livrarilor Alro. Pentru 2006, Alro isi propune cresterea productiei pana la 260.000 de tone.

Actiunile Alro Slatina au scazut cu 4,36% in ultima saptamana, comform datelor BVB. Actionarul principal la Alro este Marco Industries, cu 85,26% din capitalul social.

Delloite Touche Tohmasu este una din cele patru mari companii de servicii profesionale din lume. Delloite Romania, parte a Delloite Central Europe, ofera servicii de audit, consultanta financiara, juridica, de management si in domeniul fiscal si a raportat o cifra de afaceri de peste 13,5 milioane de euro in 2005.

Delloite Romania a consultat imprumutul sindicalizat prin care A&D Pharma a obtinut 100 milioane de euro pentru finantarea operatiunilor curente si dezvoltare si care a fost finalizat la sfarsitul lunii iulie. Un imprumut sindicalizat este un imprumut de o mare valoare, al carui risc, implicit ridicat, este impartit intre mai multe banci care ofera finantarea.