Managerii isi mentin previziunile privind cresterea preturilor

Directorii firmelor din majoritatea sectoarelor economice isi mentin opiniile privind cresterea preturilor, un procent mai mare in favoarea acestor previziuni regasindu-se in randul managerilor din comert si constructii, reiese din sondajul conjunctural realizat lunar de Institutul National de Statistica.

Tendinta de majorare a preturilor a fost enuntata, pentru urmatoarele trei luni, de reprezentantii firmelor de comert cu amanuntul, unde ponderea opiniilor favorabile acestei situatii a depasit-o cu 41 de procente pe cea a anticipatiilor contrare (sold conjunctural). In ordinea frecventei, preturi mai mari sunt asteptate de cei mai multi dintre managerii care lucreaza in constructii, industrie si servicii. Opiniile repondentilor evidentiaza expectatii favorabile in privinta volumului activitatii, dezvoltarea afacerilor fiind asteptata in primul rand de directorii firmelor de constructii (sold conjunctural 51%). In acelasi timp, cea mai mare parte a firmelor de comert cu amanuntul estimeaza pe ansamblul activitatii o crestere a vanzarilor de marfuri.

Un optimism apropiat se regaseste la prestatorii de servicii, previziunile pozitive fiind intalnite si la societatile industriale, dar intr-un procent usor mai redus. Ca si in luna precedenta, nevoile de salariati se pastreaza constante, un numar mai mare de angajati fiind asteptat in sectorul constructiilor. In sens contrar, o serie de concedieri se prefigureaza in intreprinderile mari, cu peste 500 de salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri