Atlas Copco se asteapta la „un volum minim de activitate” in zona investitiilor publice si a santierelor pentru lucrari de infrastructura, din cauza anului electoral. Proiectele de infrastructura sunt "o pierdere de timp si bani", iar compania Atlas Copco isi concentreaza activitatea pe lucrari care nu sunt finantate de la bugetul de stat, avand in vedere ca banii se vor duce spre pensii, ajutoare sociale si cresteri de salarii in sectorul bugetar.

„Avand in vedere ca este un an electoral, iar banii se duc spre pensii, ajutoare sociale sau cresteri salariale bugetare, pot exista inaugurari pe hartie, nu si in realitate. Ar trebui sa ne bucuram daca se finalizeaza proiectele incepute in 2012-2014. In Departamentul de inchirieri nu mai cautam proiecte in infrastructura, ar fi o pierdere de timp si energie. Ne concentram pe tot ce nu tine de proiecte cu bani de la buget”, a declarat Marius Cristescu, rental manager in Atlas Copco Romania, Bulgaria si Serbia.

Atlas Copco Romania este filiala locala a producatorului suedez de echipamente Atlas Copco si furnizeaza compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul constructiilor, minerit si sisteme de asamblare pentru industrie.

In Romania, compania a avut in 2015 o cifra de afaceri de peste 22 milioane de euro, in crestere cu aproape 8% fata de 20,4 milioane de euro (90,6 milioane de lei) in 2014.

Atlas Copco activeaza in Romania de zece si are activitati in sectoare industriale precum furnizarea de compresoare de aer si gaz, scule pneumatice si electrice, echipamente pentru constructii si minerit.

Compania din Romania coordoneaza, prin divizia de constructii, activitatile grupului din 14 tari, printre care Bulgaria, Croatia, Serbia, Grecia sau Israel.

Atlas Copco pariaza pe sectorul de petrol si gaze

Compania de asteapta, insa, la o crestere cu 5-10% a activitatii pe segmentul inchirierii de echipamente in 2016, divizie in care Atlas Copco a investit 1 milion de euro.

Aceasta crestere va fi asigurata de proiectele „punctuale” din industria de petrol si gaze, industria producatoare si de lucrari in santiere private pentru constructia de centre comerciale, hale industriale, de depozitare sau productie.

„Activitatea in domeniu in primul trimestru al anului a fost sub nivelul de anul trecut. Situatia a aparut in contextul in care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja in perioada de iarna, cand in mod normal activitatea este scazuta. Aceasta scadere nu este legata de activitatea normala din industrie si sectorul de constructii din Romania”, a adaugat Cristescu.

Cele mai recent proiect in care divizia de inchiriere de echipamente a Atlas Copco a fost implicata este cel de revizie si reparatie a platformei marine de exploarare Diamond Offshore, care s-a aflat in Marea Neagra pentru operatiuni de prospectiune.

In primele trei luni ale anului, cele mai multe solicitari de inchirieri de echipamente, compresoare si generatoare au venit din industria de petrol si gaze, in principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc in mentenanta.

„Companiile active in Romania in domeniul de exploare si productie de petrol si gaze cauta si castiga contracte in afara granitelor, in cadrul carora participam cu tehnica Atlas Copco. Desi sunt restructurari in zona de explorare si productie, iar activitatea aproape a sistat complet in Romania, celelalte doua segmente, de transport si rafinare, sunt active”, a spus Cristescu.

Grupul Atlas Copco a fost fondat in 1873 in Stockholm si este prezent in 180 de tari. La nivel mondial, grupul are peste 44.000 de angajati si a inregistrat in 2014 venituri totale de 10,3 miliarde euro.

Sursa foto: Atlas Copco

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri