GreenTech face parte din Green Group si recicleaza PET-uri. Proiectul este administrat de Innovation Norway, o organizatie din Guvernul norvegian, si vizeaza preluarea a peste 15.200 de tone de deseuri reciclabile pe an de la retaileri, societati comerciale, locatii HORECA, clienti industriali, cladiri de birouri si populatie.

In cadrul proiectului, au fost achizitionate 35 de camionete pentru colectarea deseurilor reciclabile, 25 de unitati pentru presarea deseurilor, 4 autoturisme si 25 de motostivuitoare. Proiectul, denumit SIGUREC Mobil, va fi implementat in 23 de orase din Romania, cu obiectivul de a prelua 15,210 de tone de deseuri reciclabile pe an.

Toate materialele colectate prin acest program vor fi transportate in fabricile de reciclare partenere in proiect, respectiv Greentech, Romcarbon, Greenweee, Greenlamp Reciclare, Greenglass Recycling, Ecopaper, Vrancart, Can-Pack Romania.

„Proiectul SIGUREC MOBIL este gandit sa vina in completarea sistemelor de colectare separata existente, pentru a acoperi nevoile diversilor actori din piata”, a declarat Doinita Mihai, responsabila de implementarea SIGUREC.

Citeste si:

GreenTech a fost infiintata in anul 2002, fiind una dintre primele companii private din Romania specializata in reciclarea materialelor plastice. Compania proceseaza anual 130.000 de tone de ambalaje PET.

SIGUREC este un proiect pe care Green Group a inceput sa il dezvolta ein etape, incepand cu 2012. Proiectul a inceput cu amplasarea unui aparat automatizat in incinta Ministerului Mediului, odata cu semnarea unui Acord Voluntar intre Minister, reciclatori si retaileri. In prezent, exista 161 puncte fixe si mobile de colectare in 36 de judete.

Green Group a avut in 2015 o cifra de afaceri de 137 milioane de euro, in scadere fata de nivelul de 166 milioane de euro in 2014.

Sursa foto: GreenTech