Din cei zece ofertanti, un numar de patru firme au depus oferte individuale pentru servicii de consultanta , respectiv Enterprise Capital, FinansInvest, Lazard si PriceWaterHouseCoopers UK. Restul de sase oferte au venit din partea unor consortii si anume BNP Paribas si Frontier Economics; CA-IB, Rothschild&Sons, Ernst&Young si CMS Cameron McKenna; Daiwa Sec SMBC si KPMG; Goldman Sachs si Erste Bank; Raiffeisen Centrobancage, RIAG, RCI si RIR, precum si Wood&Company Financial Services si Alpha Finance Romania, conform NewsIn.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a relansat in septembrie licitatia pentru selectarea unui consultant pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, dupa ce la licitatia din 2005 a fost depusa o singura oferta, din partea consortiului CA-IB Corporate, NM Rothschild&Sons si Ernst&Young. MCTI a primit anul trecut scrisori de interes din partea a cinci companii - Credit Suisse First Boston, Daiwa Securities SMBC, FinansInvest, ING, PricewaterhouseCoopers - si doua consortii formate din CA-IB Corporate, NM Rothschild&Sons Ltd si Ernst&Young, respectiv DZ Consulting si Raiffeisen Capital & Investments.

Cei sapte potentiali consultanti la privatizarea CNPR au fost declarati eligibili si au avut posibilitatea sa depuna oferte, pana la 19 iulie 2006. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de interes a fost 12 octombrie, iar cele trei criterii de precalificare fiind sa demonstreze ca au mai oferit consultanta guvernelor in privatizarea cu succes a companiilor de stat cu o cifra de afaceri de minimum 100 milioane euro, ca au experienta in calitate de consultanti coordonatori in privatizarea companiilor din sectorul de comunicatii postale precum si experienta in acordarea de consultanta financiara, in fuziuni si achizitii in sectorul de telecomunicatii in Europa si in special in Europa Centrala si de Est.