"Exista un potential mare de crestere in Romania. Totul depinde de investitiile viitoare, in toate sectoarele si industriile. Ne asteptam la o crestere anuala de 15% pentru masini dedicate constructiilor si de 10% pentru utilaje in urmatorii noua ani", a precizat Masatoshi Morishita.

Potrivit lui Constantin Marcu, director general al Marcom, "pragul normal al pietei utilajelor terasiere este de aproximativ 2.000 - 2.200 de unitati, dar in acest moment, discutand de anul 2016, el se afla mult sub potential, la 740 de unitati. Varful a fost inregistrat in perioada de boom economic, cand cererea ajungea la 3.000 - 3.300 de unitati, un nivel pe care nu o sa-l mai atingem prea curand. Lipsa proiectelor de investitii este principala cauza a declinului pietei, desi Romania are nevoie urgenta de infrastructura. Piata constructiilor rezidentiale, aflata pe trend ascendent, nu poate corecta semnificativ aceasta scadere”.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont