Ofensiva Terapia: un produs pe saptamana

Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy va lansa in 2007 un numar de 52 de produse noi, a anuntat la Cluj directorul general al companiei Dragos Damian

Este vorba de 50 de produse care se vor fabrica in Romania si doua care vor fi aduse direct din India, unde isi are sediul compaia Ranbaxy care a achizitionat anul acesta 96, 7% din pachetul de actiuni al Terapia SA din Cluj-Napoca.

Printre produsele care vor fi lansate se numara si 6 medicamente din categoria antibioticelor, noutatea fiind ca acestea se pot lua mai usor, intrucat se administreaza pe cale orala dar nu se inghit, ci se diszolva treptat in cavitatea bucala. Zece dintre produsele noi sunt rezultatul echipei de cercetare si dezvoltare din Romania.

Tot pentru anul viitor, firma intentioneaza sa aduca trei produse noi din categoria antidiabeticelor, dar si doua noi linii de productie la fabrica din Cluj-NApoca, unde se produc anual in jur de 80 de milioane de cutii de medicamente.

Damian a mai spus, potrivit NewsIn, ca pentru fabrica din Bucuresti se preconizeaza obtinerea certificatului GMP (Good Manufacturing Practicies) in luna martie sau aprilie a anului viitor, fabrica de la Cluj fiind deja certificata in acest sens.

Cele doua produse sunt din categoria celor naturiste, potrivit lui Damian si sunt evaluate in momentul de fata pentru a se vedea impactul pe care il pot avea pe piata romaneasca. Din 9 cutii de medicamete vandute in Romania, una este produsa de Terapia, a mai spus oficialul Terapia.

Dragos Damian a mai precizat ca firma spera sa obtina pentru 2006 o cifra de vanzari care sa ajunga la 100 de milioane de dolari, fata de 80 de milioane de lei cat inregistrate in 2005.

Terapia SA, care are o vechime de peste 80 de ani in domeniu, fiind cunoscuta si pentru lansarea medicamentului Faringosept, este cel mai mare contribuabil din Cluj-Napoca si unul dintre cei mai mari angajatori industriali din judetul Cluj.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri