Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va selecta in ianuarie si un consultant financiar pentru privatizarea Antibiotice Iasi, iar contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in vara lui 2007. "In ianuarie vom alege consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice, dupa ce, saptamana aceasta, am selectat consultantul juridic, urmand ca in vara anului viitor sa semnam contractul", a declarat, citat de NewsIn, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Firma de avocatura Bostina & Asociatii a fost aleasa consultant juridic pentru privatizarea societatii Antibiotice Iasi.

Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a pachetului de actiuni detinut la Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat in urma cu doua luni. AVAS a primit 29 scrisori de interes pentru compania farmaceutica ieseana.

AVAS detine 53,02% din capitalul social al Antibiotice, iar actionari minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).