În contextul în care numeroși oameni din întreaga lume și-au stabilit un anumit număr de angajamente pe care să le respecte în noul an, iar acum se străduie să se țin de ele, un studiu arată care sunt țările cu personalitățile cele mai dependente de anumite vicii. Astfel, experții de la Go Smoke Free au analizat mai mulți factori precum consumul de alcool, tutun, dar și timpul petrecut în fața televizoarelor.

În acest studiu, prin urmare, România ocupă un uimitor loc 1, specialiștii arătând că locuitorii țării noastre sunt pur și simplu dependenți de alcool, cu un consum de 16,9 litri de cap de locuitor adult.

De asemenea, România figurează însă și în top 10 în ce privește consumul de antibiotice, cu 28,5 de doze consumate zilnic la 100.000 de locuitori.

Următoarea clasată este Letonia, țară în care locuitorii par de asemenea să "iubescă" alcoolul, dar și jocurile de noroc online, urmată apoi de Australia, unde, conform studiului, numeroși australieni sunt dependenți de sex.

Clasamentul este completat apoi, în ordine, de Franța, unde mulți cetățeni par să fie dependenți de cofeină, de SUA, care intră în top din același motiv ca și Franța, apoi de Marea Britanie, ai cărei locuitori iubesc foarte mult zahărul, pentru ca în cele din urmă topul să fie închis de Chile, Lituania, Bulgaria (unde 49% dintre locuitori sunt fumători) și, în fine, Cehia, unde consumul de bere este la cote semnificative.

Studiul mai arată de asemenea că multe dintre țările aflate în top 10 al personalităților cele mai dependente de vicii sunt țări cu un PIB însemnat pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că cetățenii cu o situație financiară bună sunt mai înclinați să întrețină respectivele vicii, fiind, totodată, mai predispuși să devină dependenți.

Sursa foto: Shutterstock / frankie's

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri