Puratos Romania, filiala producatorului de ingrediente pentru industriile de brutarie, patiserie-cofetarie si ciocolaterie, a vandut anul trecut materii prime si ingrediente pentru sectorul alimentar in valoare de 32,7 milioane euro. Tot anul trecut, Puratos a investit peste 2,2 milioane lei in modernizarea liniilor de productie din fabrica din judetul Ilfov si a Centrului de Inovatie din Bucuresti.

Puratos Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 152,648 milioane lei (32,730 mil euro) din vanzarea de materii prime si ingrediente pentru sectorul alimentar, un avans anual de 6%, in linie cu prognozele de crestere pentru anul financiar incheiat la 31 decembrie 2018. In aceeasi perioada, compania a produs pe plan local 22.163 tone de ingrediente, depasind cu 15% productia din anul financiar precedent. Segmentul cu cea mai accentuata evolutie a cererii este cel al cerealelor hidratate si infuzate in maia, cu o crestere de 120%, urmat de portofoliul de maiele active si inactive.

In 2018, compania a investit peste 2,2 milioane lei, atat in modernizarea liniilor de productie din fabrica situata in judetul Ilfov, cat si a Centrului de Inovatie din Bucuresti. Investitia a avut ca scop extinderea spatiului de inovare si achizitia de utilaje performante pentru un laborator de 145 mp, in care echipa de cercetare si consultantii tehnicieni vor stimula inovatia in brutarie, patiserie si ciocolaterie prin noi retete si aplicatii finite.

“Inovatia va fi si in continuare unul dintre factorii cheie in dezvoltarea pietei autohtone, o piata foarte dinamica, avand un potential cert de crestere”, a declarat Gabriel Galuscan, director general al Puratos Romania. “Modernizarea centrului de inovatie din Bucuresti ne ajuta sa reactionam si mai rapid la schimbarile si provocarile din industria pe care le deservim, un avantaj competitiv esential pentru partenerii nostri. In 2019-2020, vom ramane unul dintre principalii investitori din sectorul de profil, urmand sa extindem facilitatile de productie si sa recalibram o parte din portofoliu, cu accent pe ingrediente sustenabile, care respecta cerintele consumatorilor pentru un profil nutritional mai ridicat, etichete curate si materii prime organice” a incheiat Gabriel Galuscan.

Strategia de investitii a Puratos Romania face parte din politica de sustenabilitate, care include masuri de optimizare a amprentei de carbon in operatiunile de productie si distributie, programe de sustinere a comunitatilor producatoare de materii prime brute din surse responsabile (in special, cacao si ulei de palmier) si oportunitati de scolarizare si dezvoltare profesionala in sectorul alimentar, pentru tinerii din medii defavorizate social.

Citeste si:
Platforma care permite cofetăriilor și brutăriilor să treacă...
Bakeronline.ro, platforma...

Subsidiara grupului belgian opereaza prin cele doua centre de inovatie in Bucuresti si Cluj-Napoca si o retea de reprezentante in 12 judete. Producatorul furnizeaza materii prime pentru mai mult de 2.500 de clienti activi in sectorul industrial, artizanal, retail si HORECA din Romania si exporta diverse categorii de produse catre filialele Puratos din Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Kosovo, Serbia si Israel.

Grupul Puratos este lider global in productia de materii prime inovative, cu expertiza in aplicatii finite pentru industria de panificatie, patiserie si ciocolaterie. Compania a fost fondata in Belgia in 1919, cu sediul central la Bruxelles, are 8.780 de angajati in 70 de tari, detine 64 de unitati de productie si 82 de centre de inovatie, oferind clientilor ingrediente calitative si nutritive adaptate cerintelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate in 100 de tari, in 2018 cifra de afaceri a Puratos a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global.

Puratos Romania ofera materii prime pentru sectorul alimentar si servicii specializate clientilor sai din sectorul industrial, artizanal, retail si HORECA printr-o retea de 12 filiale la nivel national si prin cele doua centre de inovatie, din Bucuresti si Cluj-Napoca, destinate testarii de produse si ingrediente inovatoare. Compania a fost infiintata in anul 1995, in Bucuresti, avand in prezent o unitate de productie in judetul Ilfov, cu trei linii de productie distincte (linie de margarina, linie de mixuri pentru patiserie si brutarie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe baza de apa si glazuri) si 150 de angajati. Puratos Romania este principalul jucator din sectorul de ingrediente pentru industria alimentara, avand un portofoliu extins de produse, printre care maiele active si inactive, cereale incoltite si infuzate in maia lichida, ciocolata belgiana Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.

Citeste si:
TRANZACTIA ZILEI: Orkla Foods a preluat un distribuitor de...
TRANZACTIA ZILEI: Orkla Foods...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri