Ieri s-a deschis magazinul IKEA Pallady, cel de-a doilea magazin al suedezilor din Romania si cel mai mare din Sud-Estul Europei.

In dulcele stil romanesc, sute de oameni, majoritatea pensionari, au asteptat cuminti, la coada, marea deschidere si au navalit inauntru. Chiar daca nu toata lumea a gasit ceea ce isi dorea – erau si persoane care stransera bani pentru televizoare, produse pe care suedezii nu le vand...inca – foame li s-a facut tuturor pana la final, asa ca IKEA a vandut, in prima zi din Pallady, aproape 3000 de hot dogs, la pretul de 1,5 lei/bucata.

Cifrele primei zile de IKEA Pallady:

  • 320.000 lei vanzari totale
  • 7000 de vizitatori
  • 40.000 incasari restaurant
  • 153 lei valoarea medie a bonului de cumparaturi
  • 8 comenzi online
  • cel mai bine vandut produs - un model de prosoape (1.262 bucati)
  • cel mai bine vandut obiect de mobilier - o masuta de mici dimensiuni (48 de bucati)

Deschiderea oficiala a fost marcata simbolic prin plantarea unui copac la care au participat Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe, Vladislav Lalic, Property si Expansion Manager al IKEA South East Europe si Cas Lachaert, Store Manager al IKEA Pallady.

Alaturi de reprezentantii IKEA, la ceremonie s-au aflat Anneli Lindahl Kenny – Ambasadorul Suediei in Romania, Stefan-Radu Oprea si ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Magazinul de 37.000 de metri patrati pune la dispozitia clientilor aproape 10.000 de produse. Acesta are, de asemenea, trei modele de interioare integrale si 58 de camere pline de idei si inspiratie realizate pe baza cunostintelor despre casele romanilor.

Pe langa un loc de joaca supravegheat, dedicat copiilor, magazinul gazduieste, de asemenea, restaurantul care serveste atat specialitati suedeze, precum si preparate romanesti, cu o capacitate de 550 locuri.

Clientii au la dispozitie 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea in subteran, dar si patru statii de incarcare pentru masinile electrice.

Magazinul ofera, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clientilor nostri sa-si aduca mobilierul IKEA uzat care este inca in stare foarte buna sau buna si sa primeasca la schimb un voucher.

Valoarea totala a investitiei in magazin este de aprope 90 de milioane de euro. IKEA Pallady este deschis in fiecare zi de la 10.00 la 22.00, in timp ce restaurantul este deschis de la 9.00 la 21.00.

In plus fata de cele peste 500 de locuri de munca din domeniul constructiilor care au fost create in timpul constructiei magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajati s-au alaturat familiei IKEA odata cu deschiderea noului magazin. In total, dupa 12 ani de prezenta pe piata, IKEA a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de munca si a oferit beneficii avansate tuturor angajatilor din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri