JYSK a deschis un nou centru de distributie in Bulgaria, acesta fiind cel mai modern centru logistic din tara. Incepand din luna septembrie, livrarile de produse catre magazinele JYSK din Romania vor fi facute din noul centru de distributie aflat in Bozhurishte, langa Sofia.


Prim Ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, a luat parte la ceremonie, impreuna cu CEO-ul si Presedintele JYSK, Jan Bøgh, ministrul economiei Emil Karanikolov si Ambasadorul Danemarcei in Bulgaria, Søren Jacobsen.

”Centrul de distributie din Bozhurishte este construit conform celor mai noi tehnologii si este, de departe, cel mai modern din regiune. Atunci cand va functiona la capacitatea maxima, va aduce o multime de avantaje clientilor nostri, magazinelor si mediului” a explicat Jan Oliver-Schmidt, Logistic Manager al Centrului de Distributie din Bozhurishte.

Centrul de distributie inaugurat in Bulgaria este cea de-a 8-a facilitate logistica pe care JYSK o are in Europa. In prezent, de aici sunt livrate produse catre 80 de magazine din Bulgaria, Grecia si Serbia.

Suprafata totala a centrului de distributie este de 95 000 m2, in timp ce capacitatea totala de depozitare este de aproximativ 125.000 de paleti, iar suprafata totala a terenului este de 303.000 m2.

“Investitia in noul Centru de Distributie din Bozhurishte are ca scop, in primul rand, reducerea timpului de livrare catre magazinele si clientii din regiune si reducerea impactului activitatii noastre asupra mediului. Pozitia noului centru de distributie are un avantaj semnificativ, pentru ca vom economisi aproximativ 10 milioane de kilometri pe an in transportul bunurilor din zona Balcanilor”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.

Cea mai interesanta noutate a centrului de distributie o reprezinta cele doua High bays care sunt complet automatizate, astfel incat functioneaza fara aport uman.

Urmatorii pasi in dezvoltarea centrului de distributie sunt inceperea distribuirii produselor catre Romania, din luna septembrie, catre Bosnia la finalul anului 2019 si implementarea treptata a livrarilor pentru magazinul online in anul 2020. Atunci cand centrul de distributie va functiona la capacitate maxima, va crea 200 de joburi si va deservi peste 320 de magazine JYSK din regiune.

Cu o investitie totala de 107 milioane de euro, Centrul de Distributie din Bozhurishte, Sofia, i-a adus companiei JYSK titlul de Investitorul anului 2018 in Bulgaria.

Detinut de danezul Lars Larsen, JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 in Danemarca, in orasul Aarhus, al doilea cel mai mare din tara. Cinci ani mai tarziu, compania s-a extins dincolo de granitele tarii odata cu deschiderea unui magazin in Germania.

Retailerul danez de mobila si decoratiuni interioare comercializeaza o gama variata de produse pentru casa si gradina.

JYSK a intrat pe piata din Romania in 2007, odata cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reteaua numara in prezent 77 de magazine, in orase precum Bucuresti, Arad, Baia Mare, Craiova, Targoviste, Constanta, Cluj, Deva, Galati, Ramnicu Sarat, Onesti, Sfantu Gheorghe, Oradea, Pitesti, Medias, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Valenii de Munte, Targu-Mures, Timisoara, Alexandria, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu, Bacau, Botosani, Focsani, Medgidia, Giurgiu, Piatra Neamt, Roman, Curtea de Arges, Bistrita, Hunedoara, Bals.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri