Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, cu 28 de voturi ''pentru'' si 17 abtineri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea, in Soseaua Pipera nr. 55, 63 - 65, a Spitalului Metropolitan, valoarea investitiei fiind de aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA, echivalentul a aproape un miliard de euro. Initial proiectul, conform Gabrielei Firea, ar fi trebuit sa coste 400 de milioane de euro.

In debutul sedintei, reprezentantii PNL si ALDE au solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, argumentand ca nu le-a fost pus la dispozitie studiul de fezabilitate.

Valoarea totala a investitiei, care se va face din fonduri de la bugetul local al Primariei Municipiului Bucuresti sau din alte surse legal constituite, este de 4.704.337.953,63 lei cu TVA, iar durata de realizare de 60 de luni.

Se propune urmatoarea esalonare a investitiei: anul I - 216.260.920,49 de lei cu TVA, anul al II-lea - 490.834.232,36 de lei cu TVA, anul al III-lea - 633.903.082,17 de lei cu TVA, anul al IV-lea - 1.007.977.491,88 de lei cu TVA, anul al V-lea - 2.355.362.226,73 de lei cu TVA.

Suprafata construita va fi de 27.188,57 mp, iar cea desfasurata de 247.975,28 mp.

In debutul sedintei, primarul general, Gabriela Firea, a explicat de unde a aparut diferenta dintre costul anuntat initial pentru Spitalul Metropolitan si suma totala prevazuta in proiectul de hotarâre, mentionând ca este vorba despre o serie de investitii adiacente.

"Despre Spitalul Metropolitan, in conferinta de presa am anuntat ca acesta va cuprinde un turn cu 12 etaje cu heliport, in care vor fi locuinte pentru rudele bolnavilor. De asemenea, cabinete individuale ale medicilor. De asemenea, un corp de cladire de sapte etaje, inca unul de trei etaje exclusiv pentru 'mama si copilul' si inca un corp de P+5 - locuinte pentru medici. De asemenea, inca o cladire pentru crese si gradinite. Avem, de asemenea, campus universitar. Ce vreau sa spun cu aceste precizari: spitalul in sine, doar unitatea sanitara - potrivit proiectului actual si indicatorilor pe care ii dezbatem - va costa in jur de 400 de milioane de euro. Suma care a aparut vehiculata pe retelele de socializare, in special, se refera la toate investitiile care se vor face in acea zona de nord, in zona Pipera, pentru ca spitalul sa poata sa fie sustinut: si cu locuinte pentru medici, si cu cresa, si cu gradinita, si cu toate aleile si bulevardele, si arterele care vor fi construite pentru un acces rapid si facil. De asemenea, reconfigurarea si sistematizarea circulatiei, inclusiv a liniei de tramvai", a mentionat ea.

Spitalul va avea noua tronsoane, care vor comunica din punct de vedere functional. Vor fi 750 de paturi pentru spitalizare continua, 107 - pentru spitalizare de zi, 93 posturi de tratament, 113 paturi ATI (din care 10 pentru Neonatologie), 44 cabinete ambulatoriu, 33 sali de operatie in blocuri operatorii, 13 sali de mici interventii in spitalizarea de zi, opt sali de mici interventii in Ambulatoriu, 1.139 locuri parcare subterana, 206 locuri parcare supraterana, 1.345 locuri de parcare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri