Hercesa Imobiliara SA, subsidiara din Romania a dezvoltatorului imobiliar spaniol Hercesa, si-a majorat capitalul social cu 8,85 milioane euro (29,93 milioane lei), la 17,9 milioane euro (60,68 milioane lei), prin incorporarea creantelor actionarului majoritar, potrivit unui anunt al companiei.

In urma majorarii aprobata de actionarii firmei in luna aprilie capitalul social al companiei este de 60,6 milioane lei si este detinut in proportie de 99,9% de compania spaniola Hercesa Inmobiliaria. Diferenta de 0,1% reprezinta participatiile firmelor spaniole C.Calvo Asociados, Cercupenta, Arquitecturas Diversas si Gaudalajara 2000.

Hercesa este o companie de dezvoltare imobiliara cu o experienta de 30 de ani pe piata si cu sediul central in Spania. Hercesa este implicata in special in dezvoltarea de proiecte rezidentiale si este prezenta pe piata romaneasca din anul 2004.

Compania a anuntat la sfarsitul lunii mai ca va construi impreuna cu fondul cipriot de investitii Bluehouse Capital un proiect rezidential cu 1.500 de apartamente pe un teren de 13 hectare in zona Ghencea din capitala, in urma unor investitii estimate la peste 300 milioane euro. Suprafata construita a proiectului din Bucuresti va fi de peste 270.000 de metri patrati. Un alt proiect al Hercesa Imobiliara va fi constructia unui ansamblu rezidential cu circa 800 de apartamente, dezvoltat pe soseaua Orhideelor din capitala, pe terenul fostei fabrici de paine Spicul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hercesa investeste 14 mil. euro in a treia faza din Vivenda