Producătorul de materiale de construcții Etex România a anunțat că va investi 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton, lângă București, care ar urma să fie pusă în funcțiune în 2025.

Cu această nouă investiție, implicarea financiară asumată de Etex în România se apropie de 100 de milioane de euro.

În România, Etex furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

„Investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani urmăresc competitivitatea comercială și a businessului pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă și susținerea comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Credem că toate acestea confirmă angajamentul nostru pe termen lung față de România. Suntem determinați să ne continuăm creșterea regională în sud-estul Europei prin investiții pe plan local în România”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Andrei Popa, Director General România & Sud-Estul Europei.

Potrivit acestuia, odată cu deschiderea fabricii de gips-carton de lângă București, vom crea 80 de noi locuri de muncă.

De asemenea, Andrei Popa afirmă că în procesul de producție al companiei va folosi plăcile de gips-carton recuperate din șantiere ca materie primă, încurajând astfel o abordare sustenabilă în lanț.

„Ne bazăm pe buna colaborare cu autoritățile în vederea extinderii noastre strategice și pentru a contribui activ la tranziția către o economie verde, capitalizând oportunitățile economiei circulare și proprietatea gipsului de a fi un material ușor de reciclat”, a mai spus Andrei Popa.

Etex își propune ca până în 2025 să trimită cu 65% mai puține deșeuri la gropile de gunoi, raportat la nivelul din 2018, iar până în 2030 să reducă la zero cantitatea deșeurilor aruncate.

Odată finalizată investiția, fabrica de lângă București va deveni a treia unitate de producție pe care Etex o operează în România unde are, în prezent, peste 220 de angajați. Grupul mai operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu, unde a făcut investiții majore în ultimii ani în noi instalații și tehnologii.

"Protejarea planetei este o prioritate strategică pentru Etex. (...) Atât în România cât și în restul lumii, construim și renovăm unități de producție de ultimă generație care fabrică materiale de construcție ecologice cu emisii de carbon și consum de apă mai reduse", a declarat și Jochen Friedrichs, Director al Diviziei Building Performance în cadrul Etex.

Compania a investit, în ultimii ani, 8 milioane de euro pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari, încă 1 milion de euro într-o nouă instalație de uscare și micronizare a gipsului la fabrica de la Aghireșu, iar un alt milion de euro au fost folosiți pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri