In opinia oficialului Romgaz, tintele principale pentru concesiuni sunt Ucraina, Ungaria si Turcia, state situate in Europa, dar compania nu vrea sa se limiteaze doar la acest continent."In acest an vrem sa mergem pe partea de extractie si productie gaze natutale in afara tarii. Vrem sa reluam dicutiile cu Mol pentru un parteneriat de extractie", a spus Iakob.

Potrivit acestuia, Romgaz cauta parteneri pentru a participa impreuna la licitatii de concesionare pentru extractia de gaze naturale in afara tarii. El a adaugat ca recent, le-a propus companiile Wintershall si Schlumberger astfel de parteneriate, dar a fost refuzat.

Directorul general al Romgaz a mai aratat ca sucursala de servicii a companiei sale, SIRCOSS, efectueaza in prezent lucrari de reparatii in Turcia si este in discutii pentru o colaborare asemanatoare si in Bulgaria.
Reprezentantul Romgaz a mai spus ca se afla in dicutii si cu compania Encana pentru un parteneriat de utilizare a tehnologiilor neconventionale pentru extractia de gaze. Iakob a subliniat ca Romgaz va demara in toamna licitatia internationala pentru gasirea unui consultant care sa realizeze un studiu de fezabilitatepentru constructia, in parteneriat cu Gazprom a depozitului de gaze de la Roman-Margineni (judetul Neamt).

"Urmeaza ca dupa Consiliul de administratie din 21 iunie sa ne trimtem expertii la Gazprom", a spus Iakob.
Reprezentantul Romgaz a mentionat faptul ca societatea nu a cerut pana acum o majorare a pretului la gaze si nu o va face nici in toamna, o astfel de decizie ramanand la latitudinea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). In prezent, a spus Iakob, Romgaz furnizeaza gaze cu 5% mai ieftine marilor consumatori si a nominalizat Azomures, Mittal Steel si Interagro.