Compania Transavia, producator de carne de pasare, va investi pana la sfarsitul anului 2008 peste 10, 5 milioane de euro pentru modernizarea Avicola Brasov, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al acestei societati

Potrivit sursei citate, Transavia a investit patru milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de 70 % la compania Avicola Brasov.

"Vom investi in utilaje pentru retehnologizare, iar in aceasta toamna prioritara este partea de ambalare a produselor", a declarat directorul general Transavia, Ioan Popa.

Potrivit acestuia, productia de carne la Avicola Brasov nu depaseste 10.000 de tone anual, insa se urmareste dublarea capacitatii de productie, pana la sfarsitul anului 2008.

"In prezent, productia de carne la Avicola Brasov nu depaseste 10.000 de tone anual, insa odata cu implementarea standardelor tehnologice, la sfarsitul lui 2008, productia de carne in viu se va dubla, ajungandu-se la o cota de piata de 20% pentru Transavia. Cresterea procentuala de 5% va consolida pozitia de lider absolut a companiei pe piata interna a carnii de pasare", a spus Ioan Popa.

Pentru "a rentabiliza afacerea", Ioan Popa, detinatorul pachetului majoritar de actiuni la Avicola Brasov, a luat o serie de masuri, cum ar fi scoaterea la vanzare a unor locatii ale societatii. De asemenea, personalul Avicola Brasov a fost reevaluat, numarul angajatiilor fiind de 500 in prezent, fata de 760 la momentul preluarii.

Transavia a realizat o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro si un profit de 5,5 milioane de euro, anul trecut. In 2006, suma alocata pentru investitii a fost de 11 milioane de euro, mai mult cu 57 % fata de programul de investitii realizat in 2005. Din cele 11 milioane de euro investite anul trecut, suma de doua milioane de euro a fost alocata pentru consolidarea brand-ului Transavia.

Transavia este o societate pe actiuni cu capital privat integral romanesc si a fost infiintata in 1991, avand ca principal obiect de activitate cresterea pasarilor si comercializarea produselor din carne de pasare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce planuri are Ioan Popa, proprietarul Transavia