Nuclearelectrica va purta negocieri pentru efectuarea unor lucrari de modernizare la Unitatea 2 de la Cernavoda, cu valoare de 8,5-9 milioane lei, fara TVA, potrivit anuntului companiei publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Contractul presupune lucrari de modernizare a separatoarelor de umiditate abur intermediar pentru Unitatea 2 a Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavoda, potrivit anuntului Nuclearelectrica.

"Contractul va fi atribuit conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, prin negociere. Diferenta fata de licitatia publica este ca la negociere poti definitiva caietul de sarcini", a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, citat de NewsIn.

Termenul pentru finalizarea contractului este de un an de la data atribuirii.

Ofertantul trebuie sa ofere o garantie de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului.

Data limita pentru depunerea cererilor de participare este 23 octombrie, data la care vor fi deschise ofertele.
Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti.

Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune in 2015, cu o putere instalata asemanatoare. Compania detinuta de stat a devenit al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Producatorul de energie electrica din surse nucleare, Nuclearelectrica, a inregistrat in primul semestru din 2008 un profit brut de 87 milioane lei, cu 45% mai mare fata de profitul brut din semestrul I 2007, cat si dublarea cifrei de afaceri, la 681 mil lei, potrivit datelor companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si