"Daca in cursul lunii noiembrie vom primi acodul Consiliului Concurentei in luna martie anul viitor Compania ar putea fi functionala", a spus Teodor Atanasiu, dupa intalnirea de miercuri pe care a avut-o cu sindicalistii Hidrosind.

Acesta a precizat ca Ordonanta de Guvern cu privire la infiintarea CEN va fi publicata in Monitorul Oficial dupa ce va primi avizul Consiliului Concurentei.

Conducerea AVAS s-a intalnit miercuri cu lideri de sindicatului Hidrosind pentru a discuta anumite aspecte legate de infiintarea Companiei Energetice Nationale.

Citeste si:

"Le-am explicat ca modificarea actionariatului nu va schimba climatul in societate. (...) Manie (joi - n.red.) sunt dispus sa dau o declaratie de intentie ca nu vom modifica programul de dezvoltare al Hidroelectrica", a mai spus presedintele AVAS.

Acesta a subliniat faptul ca nu vor fi reduceri de personal ci din potriva numarul final al acestora va fi mai mare. Joi, sindicalistii Hidrosind se vor intalni cu reprezentantii AVAS pentru noi discutii.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica vor face parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica va prelua actiunile acestor companii