Importator pe piata locala pentru marcile Reebok, Northland, Protest Boardwear, Rocawear & Sir Benni Miles sau Capita&Union&Deeluxe, Kraus & Co Sport & Casual Distribution a realizat anul trecut vanzari de 9 milioane de euro. Potrivit companiei, contributia Reebok a ajuns la 60% din total, in timp ce brandul Northland detine o cota de 17% din vanzari.

Pentru 2009, reprezentantii companiei sustin ca previziunile sunt destul de rezervate, iar Kraus & Co Sport & Casual Distribution vizeaza o stagnare a afacerilor, pe fondul crizei financiare, care a afectat deja consumul in Romania.

"Speram sa ne mentinem cifra de afaceri si pentru 2009. Sigur ca vanzarile sunt afectate de criza financiara, insa iarna asta am resimtit destul de mult lipsa zapezii, intrucat o pondere mare in vanzarile totale Northland o au costumele de ski si snowboard", a declarat citat de NewsIn, Ovidiu Tengher, Sales & Marketing Coordinator al Northland Professional.

Citeste si:

Potrivit lui Tengher, marcile importate de companie sunt comercilizate si in statiunile de ski din Valea Prahovei ca si in alte peste 30 de puncte de vanzare independente.

Cu 14 magazine proprii si in franciza, dintre care 11 Reebok si trei cu brandul austriac Northland, retailerul de articole sportive si-a planificat anul acesta si investitii. "Intentionam sa mai deschidem un magazin in Bucuresti, intr-un alt mall unde nu suntem inca prezenti. Nu vizam momentan locatii stradale", a adaugat Tengher.

Kraus & Co Sport & Casual Distribution este unic importator in Romania pentru Reebok din 1998, Northland Professional din 2002, Protest Boardwear din 2007, Rocawear & Sir Benni Miles din 2006 – Colectii Club inn si Jeans, Capita & Union & Deeluxe din 2008 – snowboarduri, legaturi, boots de snowboard.