Gabriel Zbarcea, managing partner Tuca Zbarcea & Asociatii, a declarat, ca estimeaza pentru anul in curs o scadere a valorii pietei de avocatura cu aproximativ 30%, comparativ cu anul trecut, scrie NewsIn.
"2009 este un an al provocarilor, al oportunitatilor pentru cei care vor sti sa le exploateze. Cu siguranta un an dificil, in care nu cred ca vom mai asista la cresteri spectaculoase, ci mai degraba la replieri si consolidari pe anumite domenii de activitate. Este anul schimbarii si al adaptarii la noile cerinte ale pietei. Intrevad, de asemenea, o scadere de pana la 30% a valorii pietei de avocatura in 2009, fata de 2008", a spus managing partner Tuca Zbarcea & Asociatii.

Acesta a adaugat ca, in primul trimestru al acestui an, Tuca Zbarcea & Asociatii a avut o crestere de 5% a cifrei de afaceri raporta la perioada similara a anului trecut. Pentru anul 2009 Tuca Zbarcea & Asociatii a bugetat o crestere zero a cifrei de afaceri comparativ cu 2008.
Gabriel Zbarcea a precizat ca onorariile si salariile avocatilor Tuca Zbarcea & Asociatii au inregistrat o crestere de 50%.

"Noi am efectuat ultima revizuire a pachetului salarial in sfarsitul anului trecut, in plina criza asadar. Majorarea a fost in medie cu aproximativ 25-30%, astfel ca onorariile si salariile au crescut cu mai bine de 50% per ansamblu. De asemenea, nu am facut rabat de la pachetele de stimulare a angajatilor care sunt destul de consistente si care justifica in mare masura gradul mic de fluctuatie al avocatilor in cadrul Tuca Zbarcea si Asociatii. In ceea ce priveste nivelul salariilor va putem spune ca acestea depasesc media pietei", a spus Zbarcea.

De la inceputul anului si pana in prezent Tuca Zbarcea & Asociatii a fost implicata in achizitia Frigotehnica, tranzactie cifrata la 25.000.000 euro, actionand de partea Balkan Accession Fund, vanzarea business-ului de inghetata, inclusiv a marcii romanesti de inghetata Napoca catre Unilever South–Central Europe, actionand de partea vanzatorului, Friesland Foods, precum si mai multe tranzactii imobiliare, printre care achizitia unui teren in suprafata de 60.000 mp in Iasi, pentru o suma de peste 20.000.000 Euro.

De asemenea, in decembrie 2008 – ianuarie 2009, avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au mai fost implicati in tranzactia cifrata la 40.000.000 euro privind achizitia de catre Carrefour Property a unui proiect comercial in Bacau de la Sogeprom, compania de dezvoltare imobiliara a bancii franceze Société Générale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri