Electrica estimeaza ca in acest an va obtine un profit net de 70 milioane lei (16,4 milioane euro), exceptand venituri din vanzarea unor participatii moritare la unele companii, fata de o pierdere de 112,6 milioane lei in 2009, care nu a inclus sumele obtinute din vanzarea unor actiuni catre CEZ, scrie Mediafax.
"Pierderea companiei, neluand in considerare vanzarea de participatii, s-a diminuat, ajungand la 112,6 milioane de lei la 31 decembrie 2009", se arata intr-un comunicat la Electrica.

In 2009, Electrica a incasat de CEZ o suma totala de 145,36 milioane de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni detinute la doua societati controlate de grupul ceh.

In primul semestru al acestui an compania de stat a inregistrat un profit net (fara veniturile incasate din vanzarea de participatii) de 53,4 milioane de lei.

Electrica negociaza cu grupul german E.ON vanzarea actiunilor pe care le detine la doua societati de distributie si furnizare a energiei. Guvernul estimeaza ca va incasa o suma totala de 141 milioane lei din vanzarea acestor titluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri