Furnizorul de servicii medicale private Gral Medical, controlat de sotii Georgeta si Robert Serban, va demara anul viitor constructia unui spital ecologic in Bucuresti, care va deveni functional doi ani mai tarziu, investitia totala cifrandu-se la 27 milioane de euro.
"Daca cu acesti bani (27 milioane de euro - n. red.) puteam deschide in jur de 5-6 clinici, am decis sa investim in domenii unde serviciile medicale din Romania sufera, pacientii fiind obligati sa plece in strainatate, in Turcia, Austria, Franta si Anglia pentru tratamente eficiente, insa cu costuri de 3-4 ori mai mari decat se pot efectua in Romania", a declarat Robert Serban (foto), co-actionarul Gral Medical.

Noul spital va fi deschis in zona Piata Alba Iulia din Bucuresti, acolo unde functioneaza deja un centru de diagnostic. "Va fi primul spital eco din tara, intrucat ventilatia si incalzirea se vor face cu ajutorul pompelor geotermale", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Cu sase etaje si o suprafata “pe hartie” de 10.000 de metri patrati, unitatea va avea o capacitate de 100 de paturi si va aduce profit, daca planurile sotilor Serban se vor implini, dupa doi ani de functionare, potrivit unor declaratii anterioare ale lui Robert Serban pentru Wall-Street. [Cititi aici mai multe despre planurile actionarului Gral Medical pentru noul spital].

Venituri de 9 mil. euro la 8 luni

Operatorul de servicii medicale private a realizat, de la inceputul anului si pana in septembrie, venituri de 9 milioane de euro, peste bugetarile initiale.

"Inca de la sase luni graficul bugetat a fost realizat, cu o crestere de peste 30% fata de anul anterior. Acest lucru ne-a dat sperante ca proiectele de dezvoltare vor putea fi lansate fara intarziere incepand cu trimestrul al patrulea al acestui an", a declarat Robert Serban.

Anul acesta, compania a investit 3,5 milioane de euro in deschiderea unui centru de oncologie in Bucuresti, alte fonduri mergand catre modernizarea unor sectii din clinicile din Ploiesti si din Capitala.

In prezent, Gral Medical opereaza o retea de 17 centre medicale, dintre care zece laboratoare, patru clinici si un centru de imagistica si doua centre de radiologie dentara in Bucuresti si in provincie. In total, peste 450 de medici si asistente lucreaza pentru sotii Serban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri