La sfarsitul anului 2009, FDA a aprobat comercializarea ampicilinei injectabile a Antibiotice pe piata Statelor Unite, iar in iunie 2010 compania a inceput exporturile. Pana la aceasta data, Antibiotice exporta in SUA doar substanta activa Nistatina.

"In perspectiva, ca urmare a solicitarilor venite de pe piata SUA, Antibiotice va patrunde cu medicamente in forma solida orala pe segmente de nisa, unde exista mari oportunitati de dezvoltare", se arata intr-un comunicat al producatorului farmaceutic roman.

Numarul de medicamente marca Antibiotice exportate in prezent de companie a ajuns la 35, cu 50% mai mult decat in anul 2005. Exporturile de produse finite au evoluat de la sub un milion de dolari, in anul 2005, la aproximativ 8,5 milioane de dolari in acest an.

Citeste si:

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al Antibiotice, afacerile ar putea urca in acest an cu 9,2%, la 240 milioane lei.

Compania este controlata de Ministerul Sanatatii, care detine 53,02% din actiuni, printre ceilalti actionari numarandu-se SIF Oltenia cu 10,09% din titluri.

Citeste si articolul: Antibiotice Iasi: Profit de 30 de mil. de euro pana in 2012