Cand 80% dintr-o zi de munca ii este ocupata de intalniri si aproape nicio saptamana nu trece fara o deplasare in interes de serviciu, Pavlina Marinova, directorul general al Oriflame Romania, spune cu amuzament ca programul sau pare sa nu se termine niciodata, termenul “relaxare” facandu-si cu greu aparitia in peisaj. Managerul a acceptat sa descrie pentru wall-street.ro cum arata o zi obisnuita din viata sa de director general.
“Cea mai interesanta intrebare este «Cand se termina ziua mea de munca?!”, se intreaba razand Pavlina Marinova, cea care in luna aprilie a preluat de la Monica Tatoiu operatiunile Oriflame in Romania. Cele 400.000 de mile pe care le parcurge anual cu avionul in interes de serviciu reprezinta inca o mostra a programului sau incarcat. Managerul are stabilit deja traseul pentru urmatoarele luni: Bali - Varsovia - Paris - Londra - Elvetia.

Dimineata incepe pentru Pavlina Marinova in mod normal in jurul orei 8.00, in fata unei cesti de cafea. Cel putin o ora este alocata pentru analiza tendintelor globale, a evolutiei Oriflame in celelalte tari si unde se pozitioneaza Romania.

“Incep mai tarziu ziua de lucru pentru ca la miezul noptii primim rezultatele finale ale zilei. Deci nu pot sa merg la culcare inainte de miezul noptii”, explica Marinova.

Micul dejun este sumar, alcatuit dintr-un shake Oriflame, care ii asigura nutrientii de care are nevoie, o cafea si multa apa.

La birou ajunge in jurul orei 8.30, moment in care incep intalnirile. In functie de ziua din saptamana, minim 80% din zi este alocat discutiilor fie cu oameni dn interiorul companiei, fie cu partenerii externi. Restul de 20% este dedicat comunicarii prin e-mail.

Un lucru important pe agenda este si revista presei. Marinova nu citeste presa scrisa, cu exceptia The Economist, Newsweek si reviste de moda, activitate rezervata doar pe parcursul calatoriilor cu avionul. In rest, managerul foloseste o selectie de surse online pentru a se informa in legatura cu ce se intampla la nivel international.

“Nu ma concentrez asupra unei tari anume ci imi place sa fiu la curent cu ce se intampla la nivel international. Sunt interesata de tendinte. Sunt abonata de exemplu la blogul lui Nouriel Roubini. In fiecare dimineata, la ora 10.00, primesc cele mai importante stiri ale zilei la nivel global, si apoi, in functie de ce ma intereseaza, aprofundez. Sunt abonata si la Financial Times, Wall Street Journal si cateva agentii de presa din Europa Centrala si de Est”, spune Pavlina Marinova.

De asemenea, Marinova verifica de cel putin 2-3 ori pe zi pagina Oriflame Romania din reteaua de socializare Facebook. “Am inceput acest proiect in urma cu 9 luni si in prezent avem 10.000 de vizite pe saptamana. Am angajat chiar si un manager online special pentru acest lucru. Traduc toate comentariile in limba romana prin intermediul Google Translate. E interesant pentru ca ne ofera vibratia pietei, aflam ce gandesc consumatorii nostri”, adauga oficialul Oriflame.

De cele mai multe ori, atat pranzul, cat si cina reprezinta intalniri de business sau asa cum le catalogheaza chiar ea “exercitii sociale”.

“Atunci cand avem vizitatori aici, si asta se intampla de cel putin 2-3 ori pe saptamana, servim pranzul impreuna. Este un pranz de business, pe care de regula il servim in spatiul special amenajat in sediul nostru central. Sunt impotriva ideii de a servi pranzul in afara firmei, intrucat imi rupe ziua in doua si nu ma mai pot concetra ulterior. Cand avem vizitatori iesim in oras la cina, in rest sunt singura, ma odihnesc. Imi place partea de nord a Bucurestiului, imi place orasul, este interesant si frumos. Cu ocazia aniversarii a 15 ani in Romania am avut foarte multi invitati si au fost impresionati de oras, de restaurante si de mancare. De regula prefer bucataria internationala si cea italiana”, spune Marinova.

In fiecare zi de vineri aceasta calatoreste spre Sofia, acolo unde se afla familia sa. Week-end-ul il petrece fie plimbandu-se, fie alaturi de familie. Marinova este casatorita si are doi fii, de 22 si 14 ani.

“Saptamana trecuta am fost foarte fericita intrucat, din cauza cetei, a trebuit sa conduc pana la Sofia. Insa este un drum de 5 ore si nu imi permit sa pierd atat de mult timp cand am la dispozitie doar 3 zile alaturi de familie. Stam impreuna, discutam despre ce am mai facut fiecare, facem curatenie prin curte, lucruri de care nu ma pot ocupa in timpul saptamanii. De asemenea, sotul meu se ocupa de barbeque, este foarte priceput si se mobilizeaza pentru aceasta activitate indiferent de vreme”, povesteste managerul Oriflame.

Cine este Pavlina Marinova

Pavlina Marinova are o experienta de 15 ani in cadrul grupului Oriflame, ocupand diferite functii in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, precum si in alte regiuni ale globului.

Marinova a ocupat in perioada 1998-2007 functia de director financiar pentru regiunile europene ale Oriflame, asigurand conducerea financiara a uneia dintre cele mai complexe regiuni ale grupului, ce cuprinde 22 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Din 2007, Marinova a detinut pozitia de vicepresedinte Oriflame pentru operatiuni de vanzari.

Detine masterate in economie, la Stern School of Business de la New York University, l'École des Hautes Études Commercials (HEC) din Paris si la The London School of Economics and Political Sciences. Marinova a primit primul titlu de master in Afaceri internationale de la Universitatea de studii economice nationale si mondiale din Sofia. In plus, este membru al Certified Institute for Management Accounting (CIMA) din Londra. [Citeste si Cu ce ambitii de business vine noua sefa a Oriflame Romania]

Fondata in anul 1967, Oriflame este a 18-a firma de cosmetice din lume. Compania este prezenta in 59 de tari, cu vanzari anuale de peste 1,3 mld. euro. Oriflame are peste 3 milioane de clienti la nivel global si 7.000 de angajati.

In 2009, Oriflame a raportat pentru Romania afaceri de 20 milioane de euro.

Citeste si Cum arata o zi din viata lui Yorgos Ioannidis, seful Romtelecom, Cum arata o zi din viata unui dezvoltator imobiliar. Dan Ioan Popp, Impact si Cum arata o zi din viata unui sef de multinationala. Markus Wirth, CEO Holcim Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri