Posta Romana ar putea absorbi Romfilatelia

Compania Nationala Posta Romana (CNPR), actionarul unic al Romfilatelia, ar putea absorbi producatorul de timbre, pentru reducerea costurilor administrative ale celor doua entitati, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Comunicatiilor si citat de Mediafax.

Actionarii CNPR sunt Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In nota de fundamentare, alaturi de reducerea costurilor administratorilor, operatiunea de fuziune prin absorbtie este motivata si de pierderile inregistrate de Romfilatelia si imposibilitatea acesteia de a se sustine financiar pe o piata liberalizata.

Romfilatelia a avut insa profit in perioada 2007-2009, potrivit datelor transmise Ministerului Finantelor Publice. Astfel, firma a avut in 2007 un castig net de 889.000 lei, in 2008 de 456.500 lei, iar in 2009 de 121.000 lei, la afaceri cuprinse intre 8,5 milioane de lei si 8,7 milioane de lei.

Conform notei de fundamentare, atat sindicatele din Romfilatelia, cat cele din CNPR au fost consultate cu privire la operatiune.

"Predarea - preluarea activului si pasivului de catre CNPR de la Romfilatelia, care isi inceteaza activitatea, se face pe baza de protocol, incheiat provizoriu in termen de maxim 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotarari. Protocolul de predare-primire va capata caracter definitiv in urma auditarii situatiilor financiare si inventarierii patrimoniului, ce va avea loc in termen de maximum trei luni de la data intrarii in vigoare a hotarari", se arata in document.

Personalul Romfilatelia va fi preluat de CNPR in cadrul directiei Fabrica de Timbre, incepand cu data intrarii in vigoare a proiectului de act normativ.

In 2009, numarul mediu al salariatilor Romfilatelia a fost de 71, de la 81 in urma cu doi ani.

"Pana la preluarea efectiva salariatii Romfilatelia vor avea aceleasi drepturi salariale. In cadrul directiei Fabrica de Timbre va functiona Comisia filatelica, organism cu atributii in domeniul timbrelor si efectelor postale. Componenta, atributiile si modul de functionare ale Comisiei filatelice se aproba prin ordin al Ministrului Comunicatiilor", se mai spune in proiectul de act normativ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri