Boc a declarat, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia est Valcele-Apahida, ca principalul actor care are rolul primordial in investitii este statul si ca in acest an s-au alocat pentru acest domeniu 36 de miliarde de lei.

"Trimestrul al treilea, inclusiv luna septembrie, este decisiv pentru cresterea economica a Romaniei. Deocamdata suntem in graficul cresterii economice de 1,5 la suta pe acest an, iar in conditiile in care, in luna iunie, am observat o usoara incetineala a exporturilor si a productiei industriale, trebuie sa compensam cu agricultura si investitiile. Principalul actor care, in investitii, are rolul primordial este statul. In acest an avem investitii de 36 de miliarde de lei, in crestere fata de 33, cat au fost anul trecut. Anul viitor, vom avea 43 de miliarde de lei tot pentru investitii, pentru finalizarea de centuri ocolitoare, de autostrazi, de drumuri", a spus Boc.

Reprezentantii Ministerului Finantelor se vor intalni, la sfarsitul lunii septembrie, cu oficiali ai FMI si Comisiei Europene pentru a stabili daca va fi mentinuta prognoza de crestere economica de 1,5% pentru acest an, declara, joi, ministrul Gheorghe Ialomitianu.