Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Scoala de vara a tineretului PDL, de la Eforie Nord, ca acesta este cel mai bun moment pentru a investi in Romania si a prezentat mai multe argumente in acest sens, printre care cota unica de impozitare de 16 la suta si neimpozitarea profitului reinvestit.

"Mesajul meu ramane in continuare acelasi: este cel mai bun moment pentru a investi in tara noastra. Cateva argumente sunt de luat in seama: cota unica de impozitare de 16 la suta extrem de atractiva pentru investitori, neimpozitarea profitului reinvestit, noul Cod al Muncii ce permite o mai mare flexibilizare a pietei fortei de munca, ajutoare de stat pentru firmele care investesc serios in Romania si creeaza locuri de munca”, a declarat Boc, citat de Mediafax.

El a mai spus ca printre alte argumente in favoarea investitiilor in tara noastra se afla si legea educatiei care pune accent pe competenta si legea parteneriatului public-privat.

"De asememea, faptul ca avem o noua lege a educatiei ce pune accent pe formare de competenta si mai putin pe acumulare de informatii e un stimulent pentru pregatirea si in viitor a unei forte de munca bine pregatita in toate domeniile. Legea noua a parteneriatului public-privat este un nou motor al dezvoltarii economice a tarii si atragerii de investitii straine. Sunt o gramada de proiecte prezentate public pentru implementare in regim public-privat", a mai explicat Boc.

Premierul Emil Boc a participat, sambata, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal, care a inceput, joi, la Eforie Nord si ale carei lucrarile se vor incheia duminica.

Pana acum, printre liderii PDL prezenti la manifestare s-au aflat Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igas, Ioan Oltean.

Potrivit unor surse politice, duminica dimineata, este asteptat sa soseasca la manifestare si presedintele Traian Basescu, desi organizatorii nu au anuntat ca l-ar fi invitat si pe seful statului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile economice adoptate de guvern, publicate în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri