Rata somajului este in usoara crestere, din cauza disparitiei posturilor sezoniere si a absolventilor, dar in acest an nu ar trebui sa creasca mai mult de cinci la suta, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian (foto).

Presedintele ANOFM a declarat ca ultima rata a somajului, de 4,83 la suta indica o usoara crestere dar ea este fireasca, avand in vedere ca inceteaza muncile sezoniere si s-au inregistrat si noii absolventi.

Cu toate acestea, Silviu Bian estimeaza ca rata somajului nu ar trebui sa depaseasca cinci la suta in acest an, potrivit Mediafax.

Seful ANOFM estima, la inceputul lunii septembrie, ca rata somajului la nivel national va ajunge, pana la sfarsitul anului, la 4,8 la suta.

"Rata somajului se va aplatiza. Desigur ca acum am avut activitatile sezoniere care incep sa se termine, au venit absolventii. Dar rata nu a crescut foarte mult, ca in alti ani. Cred ca va fi undeva la 4,8 de la 4,77 la suta, deci o crestere foarte mica, desi absolventii au venit si s-au inregistrat. S-au inscris foarte multi tineri", a spus, in 1 septembrie, Bian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si