Mentinerea unor proceduri de durata si a conditiei privind pretul cel mai scazut pentru atribuirea contractelor de achizitii publice reprezinta principala cauza a faptului ca Romania este pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene, a afirmat premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

"Este o problema romaneasca: de cate ori vrem sa schimbam legea achizitiilor publice, evident ca trebuie sa ne adresam Comisiei Europene, iar ei ne spun: «am aflat din Romania ca se fura bani la achizitii publice, deci nu, hai sa fie asa complicat» (...) Facand proceduri care tin ani de zile si punand singura conditie esentiala cine da pretul cel mai mic, am reusit sa fim pe ultimul loc la absorbtia de fonduri europene", a spus Ponta.

El a afirmat ca aceasta este "cauza numarul 1" a faptului ca Romania este in continuare pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene.

Fondurile UE neutilizate de Romania si Bulgaria ar trebui redirectionate catre Germania si alte tari care se confrunta cu "imigratia saraciei", a afirmat, intr-un interviu, ministrul Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri