Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a inaintat Ministerului Justitiei un proiect de act normativ prin care propune ca si persoanele fizice care desfasoara activitati comerciale sa fie considerate comercianti in ceea ce priveste vanzarile si cumpararile repetate de constructii si terenuri.

Potrivit sefului ANAF, au existat cazuri in care au fost construite cladiri de birouri pe numele unor persoane fizice, acest lucru ducand la prejudicierea statului, prin neplata impozitelor.

"Se cumpara terenuri incontinuu de catre persoane fizice, fara plata TVA-ului. Noi vrem astfel sa evitam situatii cand se contracteaza construirea unei case de catre o persoana fizica", a spus Bodu.

Acesta a precizat ca persoanele fizice vor fi considerate comercianti in cazul vanzarii si cumpararii "repetate" de terenuri si nu in cazul unei singure tranzactii.

"Nu este vorba de bunica, care-si vinde casa", a precizat Bodu.

Bodu a subliniat ca initiatorul actului normativ va fi Ministerul Justitiei, iar acest lucru ar duce la cresterea veniturilor bugetare